OCIJENI

Zaštita od sunca uz predivan ten: Savjeti za različite tipove kože

Objavljeno: 18.8.2020. 9:42

Malo tko ne voli miris mora, zvuk kamenčića s plaže, upijanje vitamina D i pomisao na odmor. Dodatnu čar opuštajućoj atmosferi doprinosi sol na koži, toplina sunca  i osjećaj kreme ili ulja sa zaštitnim faktorom na koži.

Predivan, brončani ten ljetni je cilj gotovo svake osobe. No, dugotrajnim izlaganjem kože suncu, ubrzava se starenje kože, potiče stvaranje bora i tamnih mrlja. Stoga je važno, pri postizanju ljetnog tena, odgovorno postupati prema svojoj koži i zdravlju.

No, nije svaki tip kože isti, kao što ju tako ne treba ni tretirati. Osjetljiva koža zahtijeva poseban tretman, kao i koža sklona aknama te koža kod koje se želi spriječiti starenje.

U nastavku teksta nalaze se proizvodi za zaštitu od sunca odlični upravo za različite tipove kože.

1. 
Zaštita od sunca s anti-age učinkom
Kako bi se spriječilo starenje kože, postoje proizvodi za zaštitu od sunca s anti-age sastojcima i antioksidansima.

Zaštita od sunca s anti-age učinkom:

  • Vichy Ideal soleil krema s anti-age efektom
  • Eucerin CC obojena krema sa spf 50+
  • Vichy Ideal Soleil obojena krema 3 u 1 protiv tamnih mrlja
Ostali proizvodi: Anti-age zaštita od sunca

2. Zaštita od sunca za kožu sklonu aknama
Kožu sklonu aknama karakterizira izbijanje prištića i mitesera, nakon čega se pojavljuju ožiljci i tamne mrlje. Tragovi akni posebno su vidljivi nakon pretjeranog izlaganja sunčevim zrakama, kao što može doći do pojačanog isušivanja kože, crvenila i hiperpigmentacije.

Zbog pravilnog tretiranja kože sklone aknama, razvijene su linije proizvoda za zaštitu od sunca koje ne začepljuju pore, reguliraju sebum i sprječavaju nastanak tamnih mrlja.

Zaštita od sunca za kožu sklonu aknama:
  • Avene Sun Cleanance emulzija za zaštitu kože s aknama
  • Vichy Ideal Soleil matirajuća njega protiv nepravilnosti
  • La Roche Posay Anthelios dry touch gel krema
Ostali proizvodi: Zaštita za kožu s aknama

3. Osjetljiva i netolerantna koža

Osjetljivoj koži je uvijek potrebna posebna njega. Posebno tijekom ljeta važno je osjetljivoj koži pružiti maksimalnu zaštitu proizvodima bez agresivnih sastojaka. Time se smanjuje rizik i od pojave alergijske reakcije na sunce, kao i sklonost crvenilu. Za ovaj tip kože potreban je mineralni proizvod bez parabena, sa zaštitnim filtrima i visokim faktorom zaštite od UVA i UVB zraka.
  • Zaštita od sunca za osjetljivu kožu:
  • Eucerin gel-krema za zaštitu
  • Avene sun proizvodi
  • La Roche Posay Anthelios linija
Ostali proizvodi: Zaštita za osjetljivu kožu

Naravno, dobro je kožu pripremiti na sunčeve zrake i putem antioksidansa i dodataka prehrani koji hrane kožu i pripremaju na “borbu” sa sunčevim zrakama.

Koji god tip kože imali, važno je čuvati kožu od štetnih utjecaja i nezdravog načina života. Budući da ne možemo utjecati na sunčeve zrake, potrebno je osigurati koži potrebnu zaštitu. U slučaju da vas zanima više o proizvodima za zaštitu od sunca, konzultirajte se s ljekarnicima iz Ljekarne Prima Farmacia, stručnjacima koji će vam svakako dati potreban savjet.

OCIJENI