OCIJENI

Savjeti za jačanje imuniteta

Objavljeno: 12.12.2017. 9:10

Zimsko vrijeme i hladnije temperature uzrok su pada imuniteta. Kako bi naš imunitet bio spreman za hladno vrijeme te obranio organizam za vrijeme gripe potrebno je ga ojačati kroz cijelu godinu. Još od davnina poznato je kako je med prvi sastojak s kojim pojačavamo svoj imunitet. Bilo da želite ojačati imunitet sebi ili svojoj djeci s proizvodima od meda zasigurno nećete pogriješiti. A pčele su te koje daju med, pelud, propolis i matičnu mliječ.

S obzirom na bogat sastav i pozitivno djelovanje na čovjekovo zdravlje, nije ni čudo da je matična mliječ tisućama godina slovila kao vrlo moćno sredstvo za jačanje imuniteta i zaštitu od mnogih bolesti. Zbog toga svakako preporučujemo matičnu mliječ, prirodnu neprozirnu, gustu tvar koja se stvara u pčelinjim žlijezdama a koju luče medonosne pčele odnosno pčela matica. Matična mliječ je hrana pčelama.Sastav matične mliječi je zaista zapanjujući. Naime, matična mliječ sadrži mnoštvo hranjivih sastojaka među kojima su:
  • Voda ( 57-70 % )
  • Masti ( 8% ) i šećeri ( do 15 % )
  • 18 vrsta aminokiselina
  • Vitamini poput vitamina A, B, C, D i E
  • Minerali kao što su natrij, magnezij, kalij, kalcij, bakar i željezo
  • Brojni enzimi
  • Sastav matične mliječi varira ovisno o godišnjem dobu, uvjetima u kojima se čuva te fiziološkom stanju samih pčela. Upravo bogatstvo proteina čini ju omiljenim i među sportašima.

Ako se želite zaštiti od epidemije gripe i prehlade onda je matična mliječ nepogrješiv izbor. Rekli smo da je bogata hranjivim sastojcima koji pridonose jačanju imunološkog sustava. Matičnu mliječ preporučujemo i kod čestih infekcija te kroničnih bolesti. Odlična je pomoć kod čestih virusnih infekcija poput herpesa. U novije vrijeme pridaje se značaj upotrebi matične mliječ kao sredstvu za oporavak nakon kemoterapije kod onkoloških oboljenja. Naime, matična mliječ sprječava rast tumora ali i pomaže bržem oporavku organizma.No gdje pronaći matičnu mliječ i u kojim oblicima? Matičnu mliječ tako možete naći u prahu, pastilama, kapsulama ili u obliku ampula ( tekućini ). Obratite se već danas zdravstvenoj ustanovi Ljekarne Prima Farmacia gdje će Vam pomoći farmaceuti sa dugogodišnjim iskustvom.  Uz  matičnu mliječ ojačajte na vrijeme svoj imunitet i zaboravite na prehladu i gripu.

OCIJENI