OCIJENI

Suha gradnja: tajna brzog i funkcionalnog uređenja interijera

Objavljeno: 16.6.2020. 14:34

Sigurno ste više puta čuli za termin suha gradnja, ali znate li što on podrazumijeva i koje su prednosti takvog načina gradnje? Suha gradnja odnosi se na metodu gradnje koja se temelji na korištenju industrijski pretpripremljenih sustava gradnje. Pritom se najčešće misli na gipsane, odnosno knauf ploče, koje omogućavaju brzu i učinkovitu izgradnju interijera uz brojne prednosti.

Gips je prije svega prirodan materijal, a izrazito je povoljan za zdravlje čovjeka. Zahvaljujući higroskopnim svojstvima može regulirati koncentraciju vlage u zraku, a biološki je potpuno neškodljiv. Osim klasičnih knauf ploča, aditivima se u postupku izrade ploča mogu postići i dodatni efekti, pa tako postoje i vodootporne knauf ploče popularne za zidove i stropove u kupaonicama i kuhinjama, knauf ploče otporne na plijesan, pa čak i vatrootporne ploče. U posljednje vrijeme na tržište dolaze i zvučno izolacijske knauf ploče koje su posebno korisne za interijer stanova u zgradama.

Suha gradnja naziva se tako jer nije potrebno koristiti vezivne materijale prilikom ugrađivanja knauf ploča, a samim time nema ni čekanja za daljnju obradu. To je ujedno i najveća prednost suhe gradnje, jer omogućava brzo i efikasno uređenje interijera na funkcionalan način, a učinkovitosti doprinosi i mogućnost polaganja vodovodnih i električnih instalacija unutar pregrade, bez potrebe za štemanjem, što znatno olakšava i ubrzava rad.

Što god isplanirate i koje god potrebe imali, suha gradnja ispunit će vam sve želje, a sve to bez problematičnog građevinskog otpada. Suha gradnja može se koristiti i na mjestima na kojima je moguća pojava statičkih problema jer je riječ o pregradnim zidovima male debljine i težine. Uz knauf ploče također može biti puno sigurniji kako će vaši zidovi biti ravni, a lakše je instalirati i sva pričvršćenja i ukrase.

Ako ste se uvjerili u prednosti suhe gradnje, preostaje vam samo pronaći kvalitetan materijal i dobre majstore koji će vaše snove pretvoriti u stvarnost u kratkom roku. Oboje možete pronaći u ARIESgradu, koji nudi kompletnu uslugu za sve koji traže najveću razinu kvalitete bez kompromisa i apsolutnu pouzdanost.

OCIJENI