Sve prednosti gradnje drvobetonskim blokovima

Objavljeno: 26.10.2021. 14:57

Prije 30ak godina gotovo da i nije bilo drugih opcija za gradnju osim cigle i betona. U moderno vrijeme pojavio se čitav niz suvremenih materijala koji omogućuju čvršću, kvalitetniju i bržu gradnju od one klasične. Jedan od takvih materijala su i drvobetonski blokovi.

Drvobetonski blokovi proizvode se od drvenih strugotina i ostataka drvne obrade. Uz minimalan utrošak energije, u specijalnim se mlinovima strugotina drva obrađuje na željenu veličinu, a nakon toga se dodaju prirodni materijali: cement, voda i minerali, te se oblikuju u drvobetonske blokove i izolacijske ploče.

Dokaz da je ovakva proizvodna tehnologija okrenuta budućnosti leži u činjenici da je tijekom proizvodnje drvobetonskih blokova sprečava opterećenja okoliša, tj. ne zagađuje se zrak niti voda. 

Ovaj materijal posjeduje odlična termička svojstva jer sadrži izolacijski sloj. Drvobeton optimalno upija i ispušta vlagu što jamči visoki klimatski komfor i ugodnost. Upotrebom ovog materijala vaši će zidovi tijekom cijele godine biti topli i suhi. Drvenobetonski blokovi omogućuju kontinuirani protok vlage iz unutarnjeg prostora prema van, bez kondenzata, preko širokih prolaznih poprečnih stijenki od drvobetona.

Također, jedinstven spoj termoizolacijskih svojstava drvobetonskih blokova, omogućuje uštedu pri troškovima grijanja. Vrlo je važno naglasiti da prilikom ugradnje drvobetonskim blokovima nema dodatnih troškova izoliranja i oplate, stoga vam neće trebati zidna oplata, niti lijepilo, niti sidra za pričvršćenje izolacije.

Osim navedenog, odlike ovog materijala su vrlo velika čvrstoća i izdržljivost prilikom potresa te odlična vatrootpornost. Voluminozni i istodobno lagani blokovi izrađeni od drvenog betona povećavaju brzinu same gradnje zbog čega je smanjen intenzitet rada, jednako kao i troškovi izgradnje. Valja napomenuti da bez obzira na to što se sastoji od organskog materijala, drvobetonski blokovi ne trule i nisu podložni djelovanju mikroorganizama.

Osim armirano-betonske strukture koja daje veliku čvrstoću zidovima, svi tipovi zidova od drvobetonskih blokova imaju prvorazredna svojstva zvučne izolacije. Stoga, ako gradite kuću ili zgradu u bučnom okruženju, upotrebom drvobetonskih blokova smanjit ćete stres od buke u budućem domu.

Drvobetonski blokovi su savršena sinteza prirodnih građevnih materijala na moderan i prema budućnosti orijentiran način. 

Salzburška tvrtka ISO SPAN GmbH specijalizirala se u području gradnje drvobetonskim blokovima, drvobetonskih gotovih zidnih modula te drvobetonskih izolacijskih ploča.

Ako i vi želite izgraditi kuću ili stamenu zgradu drvobetonskim blokovima, opširni proizvodni program tvrtke ISO SPAN GmbH omogućit će vam idealno rješenje bez obzira na zahtjevnost arhitektonskih izazova. Za više informacija posjetite web stranicu