OCIJENI

Pukla vam je cijev u stanu ili kući – što sad?

Objavljeno: 24.8.2023. 9:54

Iako se suočiti s puknutom cijevi može činiti kao stresan trenutak, to je nešto što se može dogoditi svakome od nas. Bilo da se radi o stanu ili kući, posljedice puknuća cijevi mogu biti frustrirajuće i zahtijevaju brzu reakciju. Srećom, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste minimizirali štetu i riješili ovu neugodnu situaciju. U ovom članku istražujemo što učiniti kada se suočite s puknutom cijevi u svom domu, kako biste znali kako djelovati u takvim hitnim situacijama.

Koraci za minimiziranje štete

  • Istog trenutka zatvorite glavni vod:
Prva stvar koju trebate učiniti je zatvoriti glavni ventil vode. To će zaustaviti daljnji protok vode i spriječiti daljnje curenje.
  • Isključite struju: 
Ako je puknuće cijevi blizu električnih uređaja ili utičnica, isključite struju kako biste izbjegli potencijalne električne opasnosti.
  • Ispustite preostalu vodu: 
Nakon što zatvorite glavni ventil, ispraznite preostalu vodu iz cijevi kako biste smanjili štetu.
  • Obavijestite stručnjaka: 
Kontaktirajte vodoinstalatera ili stručnjaka za popravak cijevi kako biste riješili problem. Ako je potrebno, preporučljivo je hitno zatražiti profesionalnu pomoć.
  • Uklonite imovinu od vode: 
Ako je puknuće uzrokovalo curenje vode u prostorijama, premjestite imovinu s područja zahvaćenog vodom kako biste spriječili dodatnu štetu.
  • Prozračite prostoriju: 
Ako je voda prodrla u prostoriju, osigurajte dobru ventilaciju kako biste spriječili razvoj plijesni i neugodnih mirisa.
  • Zabilježite štetu: 
Fotografirajte ili zabilježite puknuće cijevi i štetu koja je nastala. Ovo će vam pomoći prilikom podnošenja zahtjeva za osiguranje, ako je to primjenjivo.

Stručna pomoć: Ključna zaštita nakon puknuća cijevi

Pozivanje stručnjaka kada dođe do puknuća cijevi od iznimne je važnosti radi sigurnosti i učinkovitog rješavanja problema. Stručnjak će precizno identificirati uzrok puknuća, osigurati kvalitetno popravljanje cijevi te pružiti potrebne savjete kako biste spriječili buduće slične incidente. Također, stručnjak ima iskustvo i alate koji su potrebni za rješavanje hitnih situacija poput ovih čime se minimizira rizik od dodatnih komplikacija i štete.

Kada se suočite s puknutom cijevi, brza i smirena reakcija ključna je za smanjenje štete. Nakon osiguravanja sigurnosti i minimaliziranja rizika, pozivanje stručnjaka postaje presudno. Vodoinstalater Stričak, smješten na Šubićevoj 12 u Zagrebu, specijaliziran je za vodoinstalacijske radove i pruža brze i profesionalne intervencije. Bez obzira na opseg problema, njihova stručnost osigurava odgovorno i efikasno rješenje situacije, čime se osigurava zaštita vaše obitelji i doma. Dodatne informacije nalaze se na web stranici.

OCIJENI