OCIJENI

Podno grijanje: moderno rješenje za vaš dom

Objavljeno: 24.8.2023. 9:51

U modernom svijetu tehnologije, podno grijanje se ističe kao inovativno rješenje za udobnost u domovima. Ovaj članak istražuje prednosti podnog grijanja te kako se može implementirati u različite prostore unutar vašeg doma.

Prednosti podnog grijanja

 • Ravnomjerno grijanje: Podno grijanje omogućava ravnomjerno raspoređivanje topline po cijelom prostoru. Na taj način eliminira se pojava hladnih područja ili vrućih točaka, stvarajući ugodnu temperaturu u svakom dijelu prostorije.
 • Estetska čistoća: Budući da podno grijanje ne zahtijeva vidljive radijatore ili konvektore, prostorije ostaju vizualno čiste i neometane. Nema potrebe za postavljanjem dodatnih grijalica ili uređaja.
 • Energetska efikasnost: Podno grijanje radi na nižim temperaturama od konvencionalnih radijatora, što rezultira smanjenom potrošnjom energije za grijanje. Viši stupanj energetske efikasnosti može rezultirati nižim računima za grijanje.
 • Udobnost i dobrobit: Toplina koja izlazi iz poda osjeća se prirodnije, slično sunčevom zračenju. Ovo stvara ugodnu atmosferu u kojoj su korisnici manje skloni osjećaju hladnoće, a istraživanja sugeriraju da podno grijanje može pomoći u smanjenju problema s alergijama i respiratornim tegobama.
 • Sloboda pri uređenju: Bez radijatora ili konvektora, prostorije postaju slobodnije za uređenje. Namještaj se može postaviti bez ograničenja, što olakšava maksimalno iskorištavanje prostora.
 • Tišina i diskrecija: Podno grijanje radi gotovo potpuno tiho, što stvara ugodno okruženje bez buke koju često proizvode konvencionalni sustavi grijanja.
 • Fleksibilnost: Podno grijanje može se koristiti s različitim vrstama podova, uključujući pločice, drvo, laminat i tepihe. Ovo pruža fleksibilnost pri odabiru podne obloge.
Implementacija podnog grijanja

Implementacija podnog grijanja u vaš dom uključuje ključne komponente za njegovo učinkovito funkcioniranje:
 • Cijevi: 
Nudimo različite cijevi za vodeno podno grijanje, uključujući jednostruke i dvostruke cijevi za različite potrebe.
 • Raster ploče: 

Raster ploče su osnova podnog grijanja, omogućujući ravnomjerno raspoređivanje topline po površini poda.

 • Ormarići i razvodnici: 

Koristimo ormariće za organizaciju i razvodnike za preciznu regulaciju protoka tople vode.

 • Elementi regulacije: 
Sobni termostati, pogonski motori i ventili osiguravaju kontrolu temperature i protoka topline.
Podno grijanje je moderno rješenje za udobnost u domu s brojnim prednostima. Osim ravnomjerne temperature, energetske učinkovitosti i estetske čistoće, stvara ugodnu atmosferu za obitelj. Za implementaciju se obratite stručnjacima. Vodoinstalater Stričak, na Šubićevoj 12 u Zagrebu, osigurava kvalitetno postavljenje sustava. Za više informacija posjetite web stranicu.

OCIJENI