OCIJENI

Opremate ili renovirate kuhinju ili kupaonicu? Donosimo 5 ključnih savjeta

Objavljeno: 3.2.2023. 9:07

Spremate se renovirati kuhinju ili kupaonicu? Ne znate otkud krenuti, a želite da sve prođe sa što manje stresa? Renovacije uistinu znaju biti zahtjevne, a kad se radi o važnim prostorijama u kući, kao što su kuhinja i kupaonica, zaista želite da sve prođe kako treba. Uz to, ne želite da se renovacija otegne na duži vremenski period jer je bez funkcionalne kupaonice ili kuhinje prilično teško živjeti. Kako bismo vam olakšali ovaj proces, donosimo 5 savjeta za renovaciju kuhinje i kupaonice.

1.      Zamijenite stare cijevi

Ako su vaše cijevi stare i dotrajale, prvi korak u renovaciji je njihova zamjena. Ako preskočite ovaj korak, kasnije možete imati problema koje će biti teže i skuplje sanirati. Važno je napomenuti da sve cijevi imaju ograničen rok trajanja te s vremenom može doći do korozije, posebice kad se radi o olovnim cijevima kakve su ugrađene u starije objekte.

2.      Odaberite kvalitetne i izdržljive materijale

Kvaliteta materijala izuzetno je važna pa se tako isplati uložiti nešto više novca, ako to znači da duže vrijeme nećete morati ponovno renovirati. Budući da se radi o prostorijama koje se često koriste, materijali moraju biti izdržljivi i jednostavni za održavanje. Birajte kvalitetne materijale kad se radi o sanitarijama, pločicama te ostalom namještaju.

3.      Birajte svijetle boje

Svijetle boje pomažu stvoriti iluziju većeg i bolje osvijetljenog prostora. Ako imate malu kuhinju ili kupaonicu, ovo je pravi način da stvorite osjećaj prostranosti. S druge strane, tamne boje bi mogle stvoriti dojam skučenosti, pogotovo u već malom prostoru, a tada se ne biste osjećali ugodno.

4.      Držite se jednostavnog uređenja

Ako želite biti kreativni i poigrati se uređenjem kuhinje i kupaonice, samo naprijed, ali ipak imajte na umu – manje je više. Kuhinja i kupaonica su prije svega prostorije koje moraju biti funkcionalne i praktične za korištenje. Novi ormarić u kuhinji izgledao bi prekrasno, no je li vam uistinu potreban? Možda će vam kasnije samo zauzimati prostor, pa to imajte na umu prilikom uređenja. Pobrinite se da u kuhinju i kupaonicu smjestite sve nužne elemente, a s ostalim nemojte pretjerivati.

5.      Osigurajte dobro osvjetljenje

Još jedna stvar koja je važna i u kuhinji i u kupaonici je dobro osvjetljenje. Kuhanje u mračnoj kuhinji vrlo je nespretno, a šminkanje u mračnoj kupaonici nemoguća misija. Pametnim postavljanjem rasvjete moguće je riješiti ovaj problem. Svakako uzmite u obzir imate li izvor prirodne svjetlosti. Za kupaonice je dobro rješenje, osim na strop, postaviti rasvjetu i duž ogledala. U kuhinji vam, uz stropno osvjetljenje, od koristi mogu biti zidne svjetiljke.

Kako vam Vodoinstalater Stričak može pomoći?

Iako je estetika kuhinje i kupaonice važna, najvažnija je ipak funkcionalnost, a tu važnu ulogu imaju vodovodne instalacije. Zato je prilikom renovacije ovih prostorija potrebno angažirati profesionalnog vodoinstalatera. Vodoinstalater Stričak je tijekom dvadesetogodišnjeg iskustva stekao mnogo znanja o renovaciji kuhinja i kupaonica, a kako bi vam pomogao u tom procesu, nudi sljedeće usluge:

·        Zamjena starih vodovodnih instalacija, premještanje cijevi i otklanjanje kvarova na postojećim instalacijama.

·        Ugradnja kvalitetne armature i kupaonskih sanitarija – pipe, tuševi, ventili, umivaonici, wc školjke, kade, tuš kabine.

·        Ugradnja kuhinjskih sudopera sa svim potrebnim instalacijama i kuhinjskih pipa.

Za više informacija, kontaktirajte ih telefonski ili mailom i svakako posjetite web stranicu!


OCIJENI