OCIJENI

Prednosti bijelog stropa u gradnji

Objavljeno: 26.4.2021. 9:41

Kada je riječ o građevinskim radovima, uvijek tražimo najbolje i najbrže rješenje kako bi u što kraćem roku dobili željene konstrukcije. Zahvaljujući razvoju tehnologije, danas postoji velik broj sustava gradnje. Međutim, tehnologija izgradnje bijelog stropa ističe se zbog brojnih prednosti pri samoj gradnji.

Bijeli strop najčešće se primjenjuje pri gradnji međukatnih konstrukcija, ravnih i kosih krovnih ploča, a zbog svoje male mase i velike čvrstoće je gotovo nezamjenjiv kod dogradnji, nadogradnji i rekonstrukcija. Budući da bijeli strop ima težinu oko 130 kg/m2, može podnijeti više korisnog opterećenja. Samim time manje je opterećenje na druge dijelove konstrukcije pa se time štedi armatura. Valja napomenuti kako se primjenom bijelog stropa ukupna težina građevine iznad temelja smanjuje 3 do 4 puta u usporedbi s klasičnom gradnjom.
 
         

Visoka kvaliteta i brojne druge prednosti čine ovu tehniku vrlo efikasnom i brzom. Olakšana ugradnja betona kod krovne konstrukcije na kosini je prisutna jer se betoniraju samo ležajnice i gredice. Također, vrlo je jednostavna izvedba krovnih prozora, svjetlarnika i terasa. Da bi se ugradio bijeli strop, nije potrebna posebna oprema.

Isto tako, ova tehnologija gradnje može se primijeniti na gotovo svakoj geometriji i u svakom rasponu, a dodatna pogodnost je i to što bijeli strop prihvaća bilo koji pokrov. Upravo zbog vrlo jednostavne ugradnje skraćuje se ukupno vrijeme gradnje.

Primjena ove tehnologije objedinjuje sva dobra svojstva čeličnih, betonskih i drvenih konstrukcija budući da je upravo čelik dio roštiljne konstrukcije koja se ugrađuje. Upravo zbog materijala od kojih se sastoji, bijelo strop je izrazito izdržljiv i otporan na potrese, požare, vlagu i nametnike. Osim toga, bijeli strop karakterizira odlična termoizolacija.
 
         

Ako želite primjeniti ovu tehniku na vašoj nekretnini obratite se tvrtki Bijeli dom d.o.o.

Splitska tvrtka Bijeli dom d.o.o. bavi se projektiranjem, proizvodnjom i prodajom konstrukcije bijelog stropa. Individualnim pristupom omogućuju ekonomična i optimalna rješenja za jednostavne, ali i vrlo složene konstrukcije koje izlaze iz uobičajenih okvira.

Sve informacije vezane za bijeli strop možete pronaći na  adresi Kroz Smrdečac 41 u Splitu ili na www.bijelidom.hr.

OCIJENI