OCIJENI

Umjetna trava - nizozemska kvaliteta za mediteransko podneblje

Objavljeno: 3.5.2022. 11:05

Lijep i uredan travnjak doprinosi izgledu kuće i okućnice. Svatko voli imati oku ugodno zelenilo oko svog doma, zar ne? Prirodni travnjaci zasigurno imaju svoje čari, no sve više ljudi počinje uviđati prednosti umjetnih travnjaka. Donosimo neke od njih:

  1. Umjetni travnjaci uvijek dobro izgledaju

Vremenski uvjeti ne utječu na izgled umjetnih travnjaka. Umjetni travnjak nikada neće izgledati isušeno zbog sunca niti će biti natopljen zbog kiše. Vaš će travnjak tijekom cijele godine izgledati uredno, održavano, zeleno i svježe. 

  1. Lako održavanje

Zaboravite na košnju, zalijevanje i gnojivo. Umjetni travnjaci će vam uštedjeti vrijeme koje biste inače potrošili održavajući prirodni travnjak. To vrijeme bolje je iskoristiti za uživanje u svom vrtu ili ga provesti s obitelji. Ako ste prezaposleni ili vas iz nekog razloga nema kod kuće duži period, umjetni travnjak je odlično rješenje za vas! Ne morate brinuti o zapuštenom izgledu svoga travnjaka. Umjetni travnjaci također su izvrsno rješenje za starije i teže pokretne osobe kojima je teško održavati prirodni travnjak. 

  1. Umjetni travnjaci pogodni su za djecu i kućne ljubimce

Za održavanje umjetnih travnjaka nije potrebno koristiti gnojiva niti kemikalije što ih čini sigurnijima za malu djecu i kućne ljubimce. Ako imate psa, znate koliko se psi vole igrati u travi i blatu. Kada imate umjetni travnjak, ne morate brinuti da će igra vašeg ljubimca narušiti izgled travnjaka. 

  1.  Umjetni travnjaci su ekonomičniji

Umjetni travnjaci su isplativa investicija. Iako morate uložiti određenu svotu novca u kupnju kvalitetnog travnjaka, taj će vam se potez dugoročno isplatiti. Ne morate kupovati kosilicu, gnojivo, crijevo za zalijevanje i svu ostalu opremu koju biste inače koristili za održavanje. Uz to, kvalitetna umjetna trava će vam trajati godinama i uvijek će izgledati savršeno kao prvoga dana. 

  1. Umjetni travnjaci bolji su za okoliš

Budući da vam za održavanje umjetne trave nije potrebna kosilica, eliminira se zagađenje okoliša koje bi kosilica izazvala. Također, kako umjetne travnjake nije potrebno zalijevati, smanjit ćete svoju potrošnju vode i time uštedjeti. Ako želite biti ekološki osviješteni, uložite u umjetni travnjak! 

Ako ste sada spremni odabrati umjetnu travu za vaš travnjak, posjetite Tepih Trend! Imaju široku ponudu umjetne trave proizvedene u Nizozemskoj, ali dizajnirane i prilagođene mediteranskom podneblju. Njihova umjetna trava napravljena je od visokokvalitetnih materijala, prirodnog izgleda i vrlo dugotrajna.

OCIJENI