OCIJENI

Odabir naočala prema obliku lica

0 pregleda/dan | Objavljeno: 15.03.2024. 06:19

Osim što nas štite od štetnih sunčanih zraka, sunčane i dioptrijske naočale nam često skrivaju umor, podočnjake i druge nepravilnosti uz isticanje jedinstvenosti naših lica. Kod odabira sunčanih naočala moramo poštivati i boju kose. Plavoj i crvenoj kosi pristaju okviri zlatne, bakrene i smeđe boje, dok su za crnke i plavuše najbolji odabir okviri u crnoj, sivoj, plavoj ili roza boji. Prije svega obratite pozornost da naočale prate crte vašeg lica. Koje naočale odgovaraju kojem obliku lica, bilo da se radi o sunčanim naočalama za vožnju ili za izlazak na špicu.

Postoji sedam osnovnih oblika lica: okruglo, ovalno, izduženo, četvrtasto, trokutasto, srcoliko i oblik dijamanta.

OKRUGLO LICE

Osobe koje imaju okruglo lice, obično imaju istu širinu i dužinu lica. Osobe koje imaju jednaku širinu i dužinu lica, bez definicije vilice i obraza, punija lica smatraju se okruglim licima. Trebali bi nositi naočale koje će vizualno izdužiti lice. Zato izbjegavajte okrugle okvire koji bi mogli još više zaokružiti izgled, birajte one naočale koje imaju ravne linije kao okviri četverokuta ili pravokutnika. Tamne naočale, crne ili smeđe mogu dodati dimenziju vašem okruglom licu obzirom da široki obrazi dominiraju licem, takve osobe trebale bi se usmjeriti.

OVALNO LICE

Ovalno lice smatra se idealnim oblikom za sve tipove i oblike okvira zbog proporcionalnih dimenzija. Predimenzionirane naočale ili okviri koji su komplementarni obliku obrva tj. okviri koji su jednako široki ili malo širi od lica, a najbolje blago četvrtasti okviri sa zaobljenim rubovima.Na ovalnom obliku lica ističu se jagodice i brada koja je neznatno uža od čela. Ovakvom obliku pristaju gotovo svi modeli naočala različitih oblika i stilova.

ČETVRTASTO LICE

Četvrtasta lica imaju izraženu čeljust, široko čelo i široke obraze. Okviri koji će izdužiti, smekšati i ublažiti kuteve i linije lica trebaju bili okrugli ili ovalni, koji su kontrast vašim pravokutnim obilježjima lica. Idealan izbor su velike okrugle naočale tamnih stakala kakve je nosila Jackie Kennedy Onassis.

SRCOLIKO LICE

Ovakvo lice ima šire čelo i špičastu bradu, pa nije potrebno stavljati još više naglaska na gornji dio lica. Pažnju usmjerite na područje oko očiju, odabirom sunčanih naočala čiji okviri imaju zanimljive uzorke. Možete nositi manje naočale, bez velikih okvira te svjetlije, decentne boje ili naočale s okvirima koji su duži pri dnu, poput trendy “pilotskih”.


IIZDUŽENO LICE

Obično je usko, ima jako naglašene jagodične kosti i ponekad izdužen nos. Kako bi lice izgledalo kraće birajte pune okvire na naočalama. Neka budu u boji ili neka imaju zanimljiv uzorak jer će tako lice dobiti na dubini. Kako bi nos izgledao kraći, neka most naočala bude kratak.

OBLIK DIJAMANTA

Ovakav oblik lica je najrijeđi. Karakteriziraju ga malo čelo, visoke i naglašene jagodice, uske oči i uska čeljust. Potražite sunčane naočale koje proširuju čelo dok pritom spuštaju izgled obraza. Kako biste istaknuli oči isprobajte okvire koji imaju naglašen i zadebljan gornji dio koji pokriva područje obrva- obli, okrugli ili četverokutni okvir naočala. Dobro će pristajati i okviri u obliku mačjih oči.

Ukoliko Vam je potrebna korekcija vida, niste toliko slobodni kod odabira okvira obzirom da zaobljeniji okviri znače i skuplje naočalne leće s baznom zakrivljenošću. Nastojte odabrati što ravnije fronte okvira koji znače da možete odabrati povoljnije bojane naočalne leće širokom raspona boja i tonova, uz opciju gradualnih obojenja po stupnjevima ili zrcalnih naočalnih leća.

Izvor: http://e-kako.geek.hr/kultura/kako-odabrati-naocale-koje-pristaju-uz-tvoje-lice/#ixzz4HaMDfZkRS

http://www.monokl.hr/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI