OCIJENI

8 problema s vidom u vožnji, 1 rješenje za sve

0 pregleda/dan | Objavljeno: 21.04.2024. 10:06

Svi smo se našli u toj situaciji. Vozimo se s posla, izađemo na cestu, skrenemo i evo ga, sunce, u potpunosti nas je zaslijepilo. Cesta na kojoj se vozite i koja se savršeno podudara sa zalaskom sunca i refleksijama je pravi izazov. Zasljepljivanje je samo jedno od osam izazova koje narušava vozačev dobar vid.

Što se može napraviti?

Više od 1000 vozača iz Njemačke, Španjolske i Velike Britanije, ispitano je u istraživanju koje je proveo Elke Dobisch Marketforschung, iz Munchena, Njemačka. Ispitani su što smatraju da je najčešći uzrok problema s vidom u vožnji.

50% ispitanika tvrdi da se radi o ovih 8 razloga (redom važnosti):
1. Refleksije od sunca
2. Refleksije nadolazećih automobila
3. Refleksije s mokrih cesta
4. Problemi s noćnim vidom
5. Refleksije svjetala vozila koji voze u koloni
6. Zamor očiju
7. Refleksije semafora, prometnih znakova i sl.
8. Loša vidljivost prometnih znakova ili prekasno uočen znak

Ono što je zabrinjavajuće je visok postotak ispitanika koji su prihvatili ovaj problem bez da su potražili ikakvo rješenje. Zapravo, više od 40% tvrdi da nikada nisu niti razgovarali razgovarali o problemima s vidom u vožnji sa svojim oftalmologom ili nekim drugim.

Kako tehnologija može pomoći?

Kada se ispitanike informiralo da postoje posebno dizajnirane naočalne leće koje su namijenjene za vožnju, pokazao se veliki interes. Žene, nosioci dioptrijskih naočala ili kontaktnih leća kao i redoviti vozači bili su najzainteresiraniji jer očekuju sigurniju vožnju i vizualnu udobnost.

Upitajte optičara na koji način posebno razvijene naočalne leće za vožnju mogu pomoći sigurnosti vožnje

https://www.monokl.hr/naocalne-lece/naocalne-lece-jednojakosne/enroute/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI