OCIJENI

Sanacija štete nastale pucanjem cijevi

Objavljeno: 17.6.2020. 8:38

Kada govorimo o kvarovima u kućanstvu, pucanje vodovodnih cijevi je jedno od najstresnijih problema s kojim se možete suočiti, a zahtijeva veliku razinu strpljenja s obzirom na dugotrajnost saniranja. Ono što je specifično kod ove problematike jest činjenica da se problem ponekad otkrije tek na povećanom računu za vodu, nakon što je voda već učinila znatnu štetu na mjestima na kojima ju niti ne vidimo. Kada je puknuće veće, ukućani će se suočiti s poplavom koja može naštetiti zidovima u značajnijoj mjeri. U tim slučajevima, veći je trošak saniranje posljedica istjecanja vode, nego popravak same cijevi.

Problemi s vlagom

Kada govorimo o dugotrajnosti saniranja štete nastale pucanjem cijevi, govorimo o saniranju vlage. Vlaga je složeni problem koji ugrožava toplinsku izolaciju, oštećuje zidove te dovodi do neugodnih mirisa koji značajno smanjuju kvalitetu života. Građevinski materijal brzo poprimi vlagu i širi ju u pogodnim uvjetima kao što je umjerena temperatura u nedovoljno prozračenom prostoru. Kada se vlaga kvalitetno ne sanira i u istom stanju ostaje godinama, s vremenom se može smanjiti kvaliteta statike same građevine.

Kvalitetna i trajna sanacija

Ono što jamči kvalitetnu i trajnu sanaciju jest postupak isušivanja zidova. Vlaga u zidovima mora biti u potpunosti isušena adekvatnim profesionalnim postupcima koji se odrađuju postepeno; potrebno je locirati propusnost, odnosno napuknuće, nakon čega slijedi saniranje cijevi i rješavanje nastale štete. Pomoću profesionalnih mjera mogu biti otkrivene i uklonjene sve štete, a ako se cijeli postupak ne odradi kvalitetno, postoji rizik od pojave plijesni.
Stručnjaci obrta ADRIACOLOR iz Matulja saniraju štetu od curenja vode po zidovima i stropovima te imaju iskustva u suradnji s raznim osiguravajućim kućama. Za više informacija posjetite njihovu Facebook stranicu i sanirajte svoju štetu.

OCIJENI