Zadar
6°C
Ponedjeljak
7°C
15°C
Utorak
12°C
15°C
Srijeda
12°C
16°C
Sljedećih 90 dana
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Video produkcija
Tražilica
Prijava korisnika
Prijava korisnika
Prijavi se kroz Facebook
Prijavi se kroz Google
Zapamti me
Prijavi me
Zaboravili ste lozinku?
Registriraj me
Košarica
Košarica je prazna
Pretražite mojkvart:
Pretraži
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Početna stranica
Hrana i piće
Povratak na listu kategorija
Caffe bar, kavana, pivnica, pub
Catering, priprema hrane, dostava hrane
Delikatese, specijalizirana trgovina hranom, ethnic food
Fast food, snack bar, pečenjara
Mesnica, ribarnica
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG
Pekara
Pića, alkoholna i bezalkoholna
Prodavaonica mješovite robe, tržnica
Restoran, konoba, pizzeria
Slastičarna - kolači, sladoled, čokolade, slastice
Ugostiteljska oprema, oprema za ugostiteljstvo
Vinoteka, vino, prodaja i proizvodnja vina
Voćarna, voće, povrće
Zdrava hrana, makrobiotika, vegetarijanstvo, veganstvo
Zadar
Jazine 1
Odaberi lokaciju ili klikni na gumb za geolociranje
Pronađi me
Cijela država
Osijek
Rijeka
Split
Zagreb
Bakar
Benkovac
Biograd n/m
Bjelovar
Buzet
Čakovec / Međimurje
Čazma
Đakovo
Daruvar
Donja Stubica
Drniš
Dubrovnik
Dugo Selo
Gospić
Imotski
Ivanić Grad
Jastrebarsko
Karlovac
Kaštela
Knin
Koprivnica
Kraljevica
Krapina
Križevci
Kutina
Labin
Makarska
Marija Bistrica
Metković
Nin
Nova Gradiška
Novalja
Novigrad
Omiš
Opatija
Oroslavje
Osijek
otok Brač
otok Hvar
otok Korčula
otok Krk
otok Pag
Pazin
Petrinja
Podstrana
Poreč
Požega
Pula
Rijeka
Rovinj
Samobor
Šibenik
Sinj
Sisak
Skradin
Slatina
Slavonski Brod
Solin
Split
Sukošan
Trogir
Umag
Varaždin
Velika Gorica
Vinkovci
Virovitica
Vodice
Vrbovec
Vukovar
Zabok
Zadar
Zagreb
Zaprešić
Županja
Cijeli grad
Arbanasi
Belafuža
Bili Brig
Brodarica
Crvene Kuće
Diklo
Donji Brig
Dražanica
Dražnice
Gaj
Gaženica
Gornji Bilig
Jazine 1
Jazine 2
Kolovare
Martinovo
Maslina
Mocire
Novi Bokanjac
Petrić
Plovanija
Poluotok
Puntamika
Ravnice
Ričina
Sinjoretovo
Skročini
Smiljevac
Špada
Stanovi
Stari Bokanjac
Višnjik
Voštarnica
Hrana i piće - Jazine 1
Nema subjekata
Hrana i piće - Jazine 1 - okolica
Nema subjekata
Prikaži cijeli grad
Zanimljivo
Sobe, bistro i pečenjara VIki
Proslavite krštenje, krizmu ili pričest uz vrhunsku hranu i atmosferu
Sakramenti poput krštenja, krizme i prve pričesti posebni su trenuci u životu svake obitelji, koji se pamte cijeli život. Takve prigode zaslužuju svečanu proslavu u ugodnom ambijentu, uz vrhunsku hranu i besprijekornu uslugu. Sobe, bistro i pečenjara Viki idealno su mjesto za organizaciju ovih važnih događaja, pružajući savršenu kombinaciju toplog ugođaja, ukusnih jela i profesionalne organizacije.Organizacija obiteljskih svečanosti može biti stresna, no uz pravi odabir lokacije, slavlje može proteći bez briga, u opuštenoj atmosferi i s naglaskom na uživanje u svakom trenutku. U bistrou i pečenjari Viki, obitelji mogu uživati u prostranom, ugodnom i elegantno uređenom prostoru, savršenom za okupljanje najmilijih i slavlje koje će svi pamtiti.Hrana je ključan dio svake svečanosti, a u Viki bistrou i pečenjari nude se vrhunski mesni specijaliteti s roštilja, tradicionalna domaća jela i svježe pripremljene delicije koje će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Meni se može prilagoditi potrebama slavljenika, bilo da želite bogatu mesnu gozbu, laganija jela, vegetarijanske opcije ili posebne dječje obroke. Svježe namirnice, pažljivo pripremljena jela i izdašne porcije jamče da će gosti uživati u svakom zalogaju.Osim vrhunske hrane, proslave u bistrou i pečenjari Viki odlikuju se odličnom uslugom i gostoljubivom atmosferom. Stručni tim pobrinut će se za sve detalje – od postavljanja stolova i dekoracije prostora do organizacije jelovnika i poslužitelja, kako biste se vi mogli potpuno posvetiti slavljenju s obitelji i prijateljima.Bez obzira na to planirate li manju, intimnu proslavu ili veliko obiteljsko okupljanje, Sobe, bistro i pečenjara Viki pružaju savršene uvjete za nezaboravno slavlje. Ugodan ambijent, izvrsna hrana i vrhunska usluga osigurat će da vaš poseban dan prođe u najboljem mogućem raspoloženju. Rezervirajte svoj termin na vrijeme i proslavite krštenje, krizmu ili pričest u vrhunskom okruženju koje će oduševiti vas i vaše goste!
Saznaj više
DIVUM DOMO
Kava kao ritual - što sve utječe na savršen prvi gutljaj
Za mnoge ljude, kava nije samo napitak – ona je jutarnji ritual, trenutak mira, inspiracije i pokretač dana. Taj prvi gutljaj nosi više od okusa – on nosi osjećaj doma, navike i zadovoljstva. No jeste li se ikada zapitali zašto nekad kava "pogodi točno kako treba", a drugi put razočara, iako koristite isti aparat i istu kavu?Savršena šalica kave rezultat je više faktora, a kada svi funkcioniraju skladno – dobijete onaj poznati osmijeh već nakon prvog gutljaja.1. Kvaliteta kaveSve počinje s dobrim zrnom. Bilo da preferirate arabicu, robustu ili mješavinu, svježe mljevena i pravilno skladištena kava daje najbolji aromatski profil. Kava koja dugo stoji, dolazi u nekvalitetnoj ambalaži ili je pregrubo mljevena, može imati slab, gorak ili neujednačen okus.2. Voda – često zanemaren, a ključan sastojakBudući da je kava u svojoj osnovi 90% voda, njezina kvaliteta dramatično utječe na konačni doživljaj. Tvrda voda s puno kamenca može narušiti okus, kao i oštetiti aparat. Redovito korištenje filtrirane vode i održavanje aparata ključni su za čistu aromu i zdrav uređaj.3. Temperatura i tlakIdealna temperatura za pripremu kave kreće se između 90 i 96°C. Ako je voda prehladna, ekstrakcija će biti slaba, a kava vodenasta. Ako je previsoka, može izvući gorčinu. Isto vrijedi za pritisak kod espresso aparata – nepravilan tlak daje neujednačenu kremu i neiskorišten okus.Zato je važno da aparat za kavu bude ispravan, redovno očišćen i servisiran – jer male tehničke pogreške mogu imati veliki utjecaj na vaš užitak.4. Čistoća aparataOstaci ulja, mlijeka, stare kave i kamenca narušavaju okus svake nove šalice. Zato čak i najskuplji aparat neće dati dobar rezultat ako nije redovito čišćen i servisiran. Kava ima „pamćenje“ – i svaka nečistoća ostaje u njenom mirisu i okusu.5. Trenutak u kojem je pijeteNa kraju, ono što čini kavu posebnom nije samo ono što je u šalici – već kako je pijete. Bilo da sjedite u tišini, razgovarate s najdražima ili pripremate za novi dan, ritual ispijanja kave obogaćuje i sam okus. Tada i najjednostavnija kava postaje „ona savršena“.DIVUM DOMO – da vaš aparat uvijek bude dio savršenog ritualaU DIVUM DOMO servisu iz Zagreba znaju da je kava više od pića – ona je svakodnevni užitak koji zaslužuje punu pažnju. Zato se bave:servisiranjem aparata za kavu svih tipova i brendova,održavanjem i čišćenjem za optimalan rad uređaja,zamjenom dotrajalih dijelova i dijagnostikom problema,savjetovanjem kako produžiti životni vijek vašeg aparata i očuvati puni okus kave.Za dogovor oko servisa ili savjet, kontaktirajte DIVUM DOMO – jer kada aparat radi kako treba, i dan počinje bolje.Savršen prvi gutljaj nije slučajnost – to je rezultat pažnje prema detaljima.Zato svoj aparat za kavu povjerite stručnjacima iz DIVUM DOMO i uživajte u svakom ritualu – točno onako kako treba.
Saznaj više
Ugostiteljska Oprema - db Oprema
Najčešće greške pri opremanju ugostiteljskog objekta i kako ih izbjeći
Otvoriti kafić, restoran ili bar san je mnogih, no put od ideje do uspješnog poslovanja prepun je odluka koje dugoročno određuju uspjeh. Jedna od ključnih je – kako opremiti prostor.Odabir prave ugostiteljske opreme, funkcionalnog rasporeda i kvalitetnih materijala često čini razliku između lokala koji oduševljava i onog koji se bori s problemima već nakon nekoliko mjeseci.Mnogi poduzetnici na početku naprave iste pogreške, koje se kasnije skupo plaćaju. Dobra vijest? Sve se one mogu izbjeći – uz stručnu pripremu i pravu podršku.1. Nepromišljen odabir opremeJedna od najčešćih pogrešaka je kupnja opreme “na oko” – bez jasnog plana i uvida u stvarne potrebe lokala. Preveliki šank, presnažan frižider ili nepraktična kuhinjska linija mogu smanjiti funkcionalnost i povećati troškove.Rješenje: izrada idejnog projekta opremanja koji uzima u obzir tip objekta, broj gostiju i način rada osoblja.2. Zanemarivanje tehnološkog planaMnogi ugostitelji preskoče izradu tehnološkog projekta, a upravo on osigurava da sve komponente – od struje i vode do ventilacije i odvodnje – budu usklađene s opremom. Bez toga, naknadne preinake mogu postati vrlo skupe i usporiti otvaranje objekta.3. Ušteda na krivim mjestimaŠtednja pri opremanju često se pokaže najskupljom odlukom. Kvalitetna inox oprema i profesionalni uređaji traju godinama, dok jeftina rješenja često zahtijevaju popravke već nakon prve sezone.Rješenje: ulaganje u trajna i pouzdana rješenja izrađena prema standardima ugostiteljske industrije.4. Zanemarivanje ergonomije i protoka radaProstor koji izgleda lijepo, ali je nefunkcionalan – ne donosi profit. Preuski prolazi, loš raspored šanka ili kuhinje te neprilagođena visina radnih površina usporavaju osoblje i stvaraju stres u radu.Rješenje: planiranje opreme prema realnim radnim procesima, a ne samo prema estetici.5. Nedostatak stručnog nadzoraBez stručne podrške tijekom opremanja, lako se potkradu detalji koji kasnije stvaraju probleme – od krivih priključaka do nepravilno postavljenih elemenata. Profesionalni nadzor osigurava da projekt bude izveden točno prema planu i propisima.DB OPREMA – stručnjaci koji znaju kako izbjeći pogreškeKako biste izbjegli sve navedene probleme, rješenje je jednostavno – suradnja s profesionalcima koji razumiju svaku fazu opremanja ugostiteljskog objekta.DB Oprema iz Velike Gorice već više od 20 godina uspješno izrađuje idejne i tehnološke projekte te proizvodi i distribuira vrhunsku ugostiteljsku opremu.Njihove usluge uključuju:izradu idejnih projekata opremanja namještajem i profesionalnom opremomizradu tehnoloških projekata za ugostiteljske prostoreproizvodnju inox opreme – šankova, toplih i hlađenih elemenata, neutralne opremeuvoz i distribuciju opreme za ugostiteljstvo i velike profesionalne kuhinjeDB Oprema kombinira iskustvo, funkcionalnost i estetiku kako bi svaki projekt bio prilagođen potrebama klijenta – bilo da se radi o malom kafiću, restoranu ili hotelskoj kuhinji.Isplativo, kvalitetno i dugoročno rješenjeOd ideje do realizacije, DB Oprema osigurava da vaš ugostiteljski objekt bude opremljen kvalitetno, učinkovito i bez nepotrebnih troškova. Svaki detalj planira se precizno, a cijeli proces prati tim s bogatim iskustvom i razumijevanjem realnih potreba ugostitelja.Za više informacija, idejna rješenja ili ponudu posjetite www.ugostiteljskaoprema.com.hr ili se obratite DB Oprema timu s punim povjerenjem putem telefona ili e-maila.
Saznaj više
Slastičarna Stari Brend
Dostava kolača u Splitu – savršeni desert stiže na vaša vrata
Ponekad nemate vremena otići do slastičarne, ali svejedno želite uživati u domaćim kolačima koji mirišu na djetinjstvo. Ili vam stižu gosti, a želite ih počastiti nečim posebnim, svježim i ukusnim. U tim trenucima idealno rješenje je dostava kolača na kućnu adresu, a slastičarna Stari Brend iz Splita nudi upravo to – vrhunske slastice s tradicijom, dostupne gdje god se nalazili u Splitu i okolici.U ponudi su:• domaći kolači i torte raznih okusa• bezglutenske slastice za osobe s posebnim prehrambenim potrebama• kolači za obiteljske proslave, poslovne domjenke i sve vrste događanja• personalizirane torte i kolači na narudžbu• paketi miješanih kolača – idealni za poklon ili slatki stolBez obzira naručujete li klasične kolače poput bajadera, medenjaka, kremšnita, voćnih pita ili moderne slastice bez brašna i šećera, svaki zalogaj iz Starog Brenda priprema se s ljubavlju, po domaćoj recepturi i bez nepotrebnih dodataka.Dostava se obavlja brzo, pouzdano i uz pažljivo pakiranje, kako bi svaki kolač stigao svjež, uredan i spreman za posluživanje. Sve što trebate učiniti je kontaktirati slastičarnu, dogovoriti izbor i količinu, a ostatak prepuštate stručnom timu koji će se pobrinuti da slatko iznenađenje dođe ravno do vaših vrata.Ako ste u Splitu i tražite kvalitetne domaće kolače bez odlaska u trgovinu, obratite se slastičarni Stari Brend. Jer uz njihovu dostavu, najbolji desert više nije daleko – već samo jedan poziv od vas.
Saznaj više
Sjaj kamen
Kako vratiti stari sjaj zapuštenim kamenim površinama
Prirodni kamen oduvijek se smatra simbolom trajnosti, elegancije i luksuza. No, bez pravilne njege i održavanja, i najkvalitetnije kamene površine s vremenom izgube svoj sjaj – pojavljuju se mrlje, ogrebotine i tragovi istrošenosti. Dobra vijest je da se i najzapušteniji kamen može obnoviti i ponovno zablistati u svom punom sjaju.Zašto kamen gubi sjaj?Kamen je materijal koji diše i reagira na vanjske utjecaje. Dugotrajno izlaganje vlazi, prljavštini, kemikalijama ili jednostavno svakodnevnom korištenju dovodi do:gubitka prirodnog sjaja,sitnih pukotina i ogrebotina,upijanja mrlja,erozije površine.Rješenje – profesionalna obnova i poliranjeSamostalno čišćenje često nije dovoljno. Pravi rezultati postižu se profesionalnim metodama poput brušenja, kristalizacije i poliranja, koje vraćaju kamenu njegovu glatkoću i sjaj. Osim estetskog učinka, obnova produžuje vijek trajanja kamene površine i olakšava buduće održavanje.Sjaj kamen – partner za vrhunsku njegu kamena u ZagrebuZa dugotrajnu ljepotu i otpornost kamena ključna je pravilna njega. Upravo zato tu je Sjaj kamen iz Zagreba – poduzeće specijalizirano za uvoz, distribuciju i prodaju specijalnih Lithofin proizvoda namijenjenih čišćenju, zaštiti i održavanju mramora, svih vrsta prirodnog kamena te keramike cotta i terracotta.Lithofin proizvodi prepoznati su u cijelom svijetu po svojoj učinkovitosti i dugotrajnom djelovanju, a njihova upotreba omogućava da svaka kamena površina zadrži prirodnu ljepotu, otpornost i sjaj.Vratite život svojim kamenim površinamaNe dopustite da vrijedne površine izgube svoju kvalitetu i izgled. Odaberite provjerena rješenja i obratite se stručnjacima iz Sjaj kamen – vašem pouzdanom partneru za dugotrajnu njegu i zaštitu kamena.Više informacija potražite na www.sjaj-kamen.hr.
Saznaj više
VALLIS - RESTAURANT
Zašto je restoran Vallis omiljena adresa za obiteljske proslave u Sesvetama?
Obiteljske proslave su trenuci koje pamtimo cijeli život – od prvih rođendana i krštenja, preko krizmi i pričesti, pa sve do vjenčanja i obljetnica. Upravo zato izbor lokacije igra ključnu ulogu u stvaranju lijepih uspomena. U srcu Sesveta, restoran Vallis izdvaja se kao mjesto kojem se obitelji iznova vraćaju kada žele tople, svečane i besprijekorno organizirane proslave.Atmosfera restorana Vallis spoj je ugodnog domaćeg ozračja i pažljivo osmišljene elegancije. Interijer odiše toplinom, dok prostrana terasa s pogledom na zelenilo pruža idealno okruženje za proljetna i ljetna slavlja. No ono što goste posebno oduševljava nije samo ambijent, već osjećaj dobrodošlice i pažnja koju osoblje posvećuje svakom detalju – od prvog pozdrava do zadnjeg serviranog jela.Mnoge obitelji upravo u Vallisu pronalaze pouzdanog partnera za organizaciju važnih trenutaka jer znaju da će sve proteći glatko. Svako slavlje pomno se dogovara s gostima, a jelovnik se prilagođava željama i potrebama – bilo da se radi o tradicionalnoj gozbi s pečenjem i domaćim prilozima, modernijim gastro varijantama ili posebnoj prehrani za djecu i osobe s intolerancijama.Dodatan razlog zbog kojeg se Vallis često bira za obiteljske proslave je i njegova funkcionalnost. Prostor je dovoljno velik da primi veći broj uzvanika, a opet dovoljno topao da se i manja slavlja osjećaju intimno i posebno. Uz sve to, restoran nudi i prostrano dječje igralište, što roditeljima omogućuje da se opuste dok se njihovi najmlađi zabavljaju na sigurnom.Kad obitelji traže mjesto gdje će obilježiti svoje najvažnije trenutke, restoran Vallis se nameće kao prvi izbor u Sesvetama. To nije samo zbog kvalitetne hrane i ugodne atmosfere, već i zbog iskrene predanosti domaćina koji razumiju koliko su ti trenuci dragocjeni. Zato ne čudi što se Vallis iz godine u godinu potvrđuje kao omiljena destinacija za proslave koje ostaju u srcu.
Saznaj više
Servis caffe aparata, Prodaja i servis ugostiteljske opreme
Što učiniti kada ledomat stane? Brza i učinkovita intervencija Dobrih Dečki
Ledomati su neizostavan dio svakog ugostiteljskog objekta – bez njih nema hladnih pića, koktela niti svježine koja se očekuje u svakoj čaši. No što učiniti kada se dogodi kvar i ledomat prestane raditi baš u najgorem trenutku?Najčešći problemi s ledomatimaKvarovi na ledomatima mogu nastati iz više razloga – od začepljenih filtera, nakupljenih naslaga kamenca pa sve do problema s rashladnim sustavom. Bez obzira na uzrok, rezultat je uvijek isti: nedostatak leda i nezadovoljni gosti.Brza reakcija je ključU ovakvim situacijama najvažnije je brzo reagirati. Dobri Dečki specijalizirani su upravo za ovakve hitne intervencije. Njihovi stručnjaci dolaze na lokaciju u najkraćem mogućem roku, obavljaju dijagnostiku i otklanjaju kvar – kako bi vaš ledomat što prije ponovno radio bez zastoja.Zašto odabrati Dobre Dečke?• Iskustvo i stručnost – dugogodišnje iskustvo u servisiranju ledomata i rashladnih uređaja.• Brzina intervencije – dolazak na teren u rekordnom roku.• Pouzdani rezervni dijelovi – korištenje originalnih i provjerenih dijelova.• Dostupnost – hitne intervencije moguće su i izvan uobičajenog radnog vremena.Prevencija je najbolja zaštitaOsim popravaka, Dobri Dečki preporučuju i redovito održavanje ledomata. Pravovremeni servis sprječava velike kvarove, produžuje vijek trajanja uređaja i osigurava da gosti uvijek dobiju svoje piće rashlađeno do savršenstva.Vaš pouzdani partnerKada ledomat stane, nema vremena za čekanje. Dobri Dečki su partner kojem možete vjerovati – uz njihovu pomoć svaki kvar postaje tek kratkotrajni zastoj.
Saznaj više
Golmanska mreža
Najčešće greške pri kupnji golmanske opreme i kako ih izbjeći
Biti golman zahtijeva hrabrost, koncentraciju i – pravu opremu. Bez obzira branite li rekreativno ili natjecateljski, odabir golmanske opreme izravno utječe na vašu izvedbu, sigurnost i samopouzdanje. Ipak, mnogi čine iste greške prilikom kupnje, što može dovesti do nelagode, loših obrana, pa čak i ozljeda. U Golmanskoj mreži svakodnevno upozoravaju na te pogreške i nude korisne savjete kako ih izbjeći.Najčešće greške i kako ih izbjeći:• Kupnja rukavica bez odgovarajuće veličineNajčešća greška je kupiti rukavice koje su premale ili prevelike. Prevelike rukavice smanjuju kontrolu, a premale stvaraju nelagodu i brzo pucaju. Prije kupnje obavezno provjerite tablicu veličina i isprobajte model – ili se posavjetujte sa stručnjakom.• Zanemarivanje vrste podlogeGolman koji brani na betonu treba drugačiju opremu nego onaj koji igra na umjetnoj travi. Rukavice, dresovi i hlače moraju biti prilagođeni podlozi kako bi izdržali trenje i pružili optimalnu zaštitu. Neprilagođena oprema brže se troši i ne štiti dovoljno.• Kupnja prema izgledu, a ne funkcijiIako je dizajn važan, prioritet mora biti funkcionalnost, izdržljivost i udobnost. Mnogi golmani kupe atraktivne rukavice koje ne odgovaraju njihovom stilu igre – npr. previše ljepljiv dlan za igru na kiši ili predebele rukavice za futsal.• Zanemarivanje dodatne zaštiteGolmanski štitnici, podstavljene hlače i majice nisu samo za profesionalce. Svaki skok, pad ili udarac može dovesti do ozljede, a pravilna zaštita može to spriječiti. Bolje spriječiti nego liječiti!• Nedovoljna briga o opremiOprema traje onoliko koliko se o njoj brinete. Nepravilno sušenje rukavica, pranje u perilici ili ostavljanje u torbi nakon treninga skraćuje vijek trajanja. Pridržavajte se uputa za održavanje.U Golmanskoj mreži pronaći ćete stručne savjete, recenzije opreme i iskustva drugih golmana, kako biste pri svakoj kupnji donijeli pravu odluku.Jer dobra oprema ne čini vas automatski boljim golmanom, ali vam daje sigurnost da se posvetite onome što je najvažnije – branjenju svakog udarca. A s pravom podrškom, svaka obrana postaje lakša.
Saznaj više
Dalia Party Shop
Jestive pokrivke po narudžbi – torta koja izgleda i govori baš ono što želite
Svaka proslava zaslužuje tortu koja će oduševiti izgledom i porukom, a zahvaljujući jestivim pokrivkama po narudžbi iz DALIA Party Shopa, vaša torta može postati pravo malo umjetničko djelo. Bilo da slavite rođendan, vjenčanje, djevojačku večer ili neku drugu posebnu priliku, jestiva pokrivka prilagođena vašim željama čini svaku tortu nezaboravnom.U DALIA Party Shopu možete naručiti jestive pokrivke s osobnim fotografijama, imenima, porukama, crtežima ili tematskim motivima. Bilo da želite da torta nosi posebnu čestitku, zabavnu ilustraciju ili motiv omiljenog crtanog junaka, svaki dizajn izrađuje se precizno i kvalitetno, uz upotrebu sigurnih jestivih boja i materijala.Torte s personaliziranim pokrivkama postale su pravi hit jer omogućuju da svaka proslava dobije osobni pečat i da slavljenik ili slavljenica osjete koliko im je pažnje posvećeno. DALIA Party Shop pruža vam mogućnost da na jednostavan način kreirate tortu koja izgleda i govori baš ono što želite, uz brzu izradu i pouzdanu dostavu.Ako želite da vaša sljedeća torta bude uistinu posebna, posjetite DALIA Party Shop i otkrijte čaroliju personaliziranih jestivih pokrivki koje pričaju vašu priču.
Saznaj više
Šivaći pribor za tekstilnu konfekciju i galanteriju
Što sve mora imati dobar krojački studio? Top 5 artikala koje nabavljaju profesionalci
Krojački studio nije samo mjesto gdje se izrađuje ili popravlja odjeća, već prostor u kojem kreativnost i preciznost dolaze do izražaja. Kako bi svaki projekt bio uspješno izveden, krojačima je potrebna kvalitetna oprema i pouzdani materijali. Postoje određeni artikli bez kojih se nijedan ozbiljan krojački studio ne može zamisliti, a upravo oni čine razliku između amaterskog i profesionalnog pristupa.Jedan od nezaobilaznih dodataka su patentni zatvarači, koji dolaze u različitim dužinama, bojama i izvedbama. Njihova funkcionalnost i trajnost presudni su kod izrade jakni, haljina, torbi i mnogih drugih odjevnih predmeta. Uz njih, konac je osnovni materijal svakog krojačkog posla. Kvalitetan konac osigurava čvrstoću šava, ali i estetiku završne obrade, stoga je njegova odabir jednako važan kao i sama tkanina.Tkanine su, naravno, srce svakog krojačkog studija. Raznolika ponuda materijala omogućuje prilagodbu dizajna, udobnosti i funkcionalnosti, a izbor kvalitetnih tkanina ključan je za zadovoljstvo klijenata.Čičak traka danas je nezamjenjiv element u mnogim odjevnim i tehničkim rješenjima. Osim što pruža praktičnost i jednostavnost upotrebe, često se koristi u sportskoj odjeći, obući i dodacima.Konačno, metalni drukeri i ostala metalna galanterija (rinčice, kopče, alke, zakovice) predstavljaju detalj koji odjeći daje ne samo funkcionalnost, već i estetsku vrijednost. Koriste se u izradi hlača, jakni, radne odjeće i raznih modnih dodataka, a njihova čvrstoća i izdržljivost bitni su za dugotrajnost proizvoda.Profesionalni krojački studiji znaju da je ulaganje u provjerene i kvalitetne artikle jedini način da se osigura vrhunski rezultat i zadovoljstvo klijenata. Tvrtka OMNITEH nudi širok asortiman materijala i dodataka, uključujući patentne zatvarače, konce, čičak trake, razne vrste tkanina i metalne drukere, kao i mnoge druge artikle iz široke ponude, te na taj način pruža podršku svima koji žele podići svoj krojački posao na višu razinu.
Saznaj više
Zanimljivo
Sobe, bistro i pečenjara VIki
Proslavite krštenje, krizmu ili pričest uz vrhunsku hranu i atmosferu
Sakramenti poput krštenja, krizme i prve pričesti posebni su trenuci u životu svake obitelji, koji se pamte cijeli život. Takve prigode zaslužuju svečanu proslavu u ugodnom ambijentu, uz vrhunsku hranu i besprijekornu uslugu. Sobe, bistro i pečenjara Viki idealno su mjesto za organizaciju ovih važnih događaja, pružajući savršenu kombinaciju toplog ugođaja, ukusnih jela i profesionalne organizacije.Organizacija obiteljskih svečanosti može biti stresna, no uz pravi odabir lokacije, slavlje može proteći bez briga, u opuštenoj atmosferi i s naglaskom na uživanje u svakom trenutku. U bistrou i pečenjari Viki, obitelji mogu uživati u prostranom, ugodnom i elegantno uređenom prostoru, savršenom za okupljanje najmilijih i slavlje koje će svi pamtiti.Hrana je ključan dio svake svečanosti, a u Viki bistrou i pečenjari nude se vrhunski mesni specijaliteti s roštilja, tradicionalna domaća jela i svježe pripremljene delicije koje će zadovoljiti i najzahtjevnije goste. Meni se može prilagoditi potrebama slavljenika, bilo da želite bogatu mesnu gozbu, laganija jela, vegetarijanske opcije ili posebne dječje obroke. Svježe namirnice, pažljivo pripremljena jela i izdašne porcije jamče da će gosti uživati u svakom zalogaju.Osim vrhunske hrane, proslave u bistrou i pečenjari Viki odlikuju se odličnom uslugom i gostoljubivom atmosferom. Stručni tim pobrinut će se za sve detalje – od postavljanja stolova i dekoracije prostora do organizacije jelovnika i poslužitelja, kako biste se vi mogli potpuno posvetiti slavljenju s obitelji i prijateljima.Bez obzira na to planirate li manju, intimnu proslavu ili veliko obiteljsko okupljanje, Sobe, bistro i pečenjara Viki pružaju savršene uvjete za nezaboravno slavlje. Ugodan ambijent, izvrsna hrana i vrhunska usluga osigurat će da vaš poseban dan prođe u najboljem mogućem raspoloženju. Rezervirajte svoj termin na vrijeme i proslavite krštenje, krizmu ili pričest u vrhunskom okruženju koje će oduševiti vas i vaše goste!
Saznaj više
DIVUM DOMO
Kava kao ritual - što sve utječe na savršen prvi gutljaj
Za mnoge ljude, kava nije samo napitak – ona je jutarnji ritual, trenutak mira, inspiracije i pokretač dana. Taj prvi gutljaj nosi više od okusa – on nosi osjećaj doma, navike i zadovoljstva. No jeste li se ikada zapitali zašto nekad kava "pogodi točno kako treba", a drugi put razočara, iako koristite isti aparat i istu kavu?Savršena šalica kave rezultat je više faktora, a kada svi funkcioniraju skladno – dobijete onaj poznati osmijeh već nakon prvog gutljaja.1. Kvaliteta kaveSve počinje s dobrim zrnom. Bilo da preferirate arabicu, robustu ili mješavinu, svježe mljevena i pravilno skladištena kava daje najbolji aromatski profil. Kava koja dugo stoji, dolazi u nekvalitetnoj ambalaži ili je pregrubo mljevena, može imati slab, gorak ili neujednačen okus.2. Voda – često zanemaren, a ključan sastojakBudući da je kava u svojoj osnovi 90% voda, njezina kvaliteta dramatično utječe na konačni doživljaj. Tvrda voda s puno kamenca može narušiti okus, kao i oštetiti aparat. Redovito korištenje filtrirane vode i održavanje aparata ključni su za čistu aromu i zdrav uređaj.3. Temperatura i tlakIdealna temperatura za pripremu kave kreće se između 90 i 96°C. Ako je voda prehladna, ekstrakcija će biti slaba, a kava vodenasta. Ako je previsoka, može izvući gorčinu. Isto vrijedi za pritisak kod espresso aparata – nepravilan tlak daje neujednačenu kremu i neiskorišten okus.Zato je važno da aparat za kavu bude ispravan, redovno očišćen i servisiran – jer male tehničke pogreške mogu imati veliki utjecaj na vaš užitak.4. Čistoća aparataOstaci ulja, mlijeka, stare kave i kamenca narušavaju okus svake nove šalice. Zato čak i najskuplji aparat neće dati dobar rezultat ako nije redovito čišćen i servisiran. Kava ima „pamćenje“ – i svaka nečistoća ostaje u njenom mirisu i okusu.5. Trenutak u kojem je pijeteNa kraju, ono što čini kavu posebnom nije samo ono što je u šalici – već kako je pijete. Bilo da sjedite u tišini, razgovarate s najdražima ili pripremate za novi dan, ritual ispijanja kave obogaćuje i sam okus. Tada i najjednostavnija kava postaje „ona savršena“.DIVUM DOMO – da vaš aparat uvijek bude dio savršenog ritualaU DIVUM DOMO servisu iz Zagreba znaju da je kava više od pića – ona je svakodnevni užitak koji zaslužuje punu pažnju. Zato se bave:servisiranjem aparata za kavu svih tipova i brendova,održavanjem i čišćenjem za optimalan rad uređaja,zamjenom dotrajalih dijelova i dijagnostikom problema,savjetovanjem kako produžiti životni vijek vašeg aparata i očuvati puni okus kave.Za dogovor oko servisa ili savjet, kontaktirajte DIVUM DOMO – jer kada aparat radi kako treba, i dan počinje bolje.Savršen prvi gutljaj nije slučajnost – to je rezultat pažnje prema detaljima.Zato svoj aparat za kavu povjerite stručnjacima iz DIVUM DOMO i uživajte u svakom ritualu – točno onako kako treba.
Saznaj više
Ugostiteljska Oprema - db Oprema
Najčešće greške pri opremanju ugostiteljskog objekta i kako ih izbjeći
Otvoriti kafić, restoran ili bar san je mnogih, no put od ideje do uspješnog poslovanja prepun je odluka koje dugoročno određuju uspjeh. Jedna od ključnih je – kako opremiti prostor.Odabir prave ugostiteljske opreme, funkcionalnog rasporeda i kvalitetnih materijala često čini razliku između lokala koji oduševljava i onog koji se bori s problemima već nakon nekoliko mjeseci.Mnogi poduzetnici na početku naprave iste pogreške, koje se kasnije skupo plaćaju. Dobra vijest? Sve se one mogu izbjeći – uz stručnu pripremu i pravu podršku.1. Nepromišljen odabir opremeJedna od najčešćih pogrešaka je kupnja opreme “na oko” – bez jasnog plana i uvida u stvarne potrebe lokala. Preveliki šank, presnažan frižider ili nepraktična kuhinjska linija mogu smanjiti funkcionalnost i povećati troškove.Rješenje: izrada idejnog projekta opremanja koji uzima u obzir tip objekta, broj gostiju i način rada osoblja.2. Zanemarivanje tehnološkog planaMnogi ugostitelji preskoče izradu tehnološkog projekta, a upravo on osigurava da sve komponente – od struje i vode do ventilacije i odvodnje – budu usklađene s opremom. Bez toga, naknadne preinake mogu postati vrlo skupe i usporiti otvaranje objekta.3. Ušteda na krivim mjestimaŠtednja pri opremanju često se pokaže najskupljom odlukom. Kvalitetna inox oprema i profesionalni uređaji traju godinama, dok jeftina rješenja često zahtijevaju popravke već nakon prve sezone.Rješenje: ulaganje u trajna i pouzdana rješenja izrađena prema standardima ugostiteljske industrije.4. Zanemarivanje ergonomije i protoka radaProstor koji izgleda lijepo, ali je nefunkcionalan – ne donosi profit. Preuski prolazi, loš raspored šanka ili kuhinje te neprilagođena visina radnih površina usporavaju osoblje i stvaraju stres u radu.Rješenje: planiranje opreme prema realnim radnim procesima, a ne samo prema estetici.5. Nedostatak stručnog nadzoraBez stručne podrške tijekom opremanja, lako se potkradu detalji koji kasnije stvaraju probleme – od krivih priključaka do nepravilno postavljenih elemenata. Profesionalni nadzor osigurava da projekt bude izveden točno prema planu i propisima.DB OPREMA – stručnjaci koji znaju kako izbjeći pogreškeKako biste izbjegli sve navedene probleme, rješenje je jednostavno – suradnja s profesionalcima koji razumiju svaku fazu opremanja ugostiteljskog objekta.DB Oprema iz Velike Gorice već više od 20 godina uspješno izrađuje idejne i tehnološke projekte te proizvodi i distribuira vrhunsku ugostiteljsku opremu.Njihove usluge uključuju:izradu idejnih projekata opremanja namještajem i profesionalnom opremomizradu tehnoloških projekata za ugostiteljske prostoreproizvodnju inox opreme – šankova, toplih i hlađenih elemenata, neutralne opremeuvoz i distribuciju opreme za ugostiteljstvo i velike profesionalne kuhinjeDB Oprema kombinira iskustvo, funkcionalnost i estetiku kako bi svaki projekt bio prilagođen potrebama klijenta – bilo da se radi o malom kafiću, restoranu ili hotelskoj kuhinji.Isplativo, kvalitetno i dugoročno rješenjeOd ideje do realizacije, DB Oprema osigurava da vaš ugostiteljski objekt bude opremljen kvalitetno, učinkovito i bez nepotrebnih troškova. Svaki detalj planira se precizno, a cijeli proces prati tim s bogatim iskustvom i razumijevanjem realnih potreba ugostitelja.Za više informacija, idejna rješenja ili ponudu posjetite www.ugostiteljskaoprema.com.hr ili se obratite DB Oprema timu s punim povjerenjem putem telefona ili e-maila.
Saznaj više