OCIJENI

Što sve čini izvrstan grafički dizajn?

Objavljeno: 17.5.2022. 14:38

Grafički dizajn je vrsta umjetnosti – primijenjene umjetnosti koja predstavlja ideju u obliku vizualnog dizajna. Termin grafički dizajn dolazi od Williama Addisona Dwigginsa koji je 1922. godine rekao za sebe da je grafički dizajner, kako bi adresirao sve svoje različite umjetničke interese. Brojni su pojedinci poput Dwigginsa mislili da znaju što čini izvrstan grafički dizajn, no koji su danas elementi koji ga čine izvrsnom granom primijenjene umjetnosti?


  1. Dobre komunikacijske vještine vašeg dizajnera

Kako biste bili dobar grafički dizajner, morate znati slušati vaše klijente. Osim što ćete tako najbolje čuti što oni očekuju od svojeg dizajna, osigurat ćete si da ste na dobrom putu što se tiče same ideje. Također, svaku promjenu ili vaš dodatak ideji, važno je kvalitetno iskomunicirati kako bi vaš klijent bio zadovoljan sa svime što će taj dizajn činiti jedinstvenim.  

  1. Kreativnost

Svaki zaista dobar grafički dizajn mora biti kreativan i unikatan. Svaki dizajner ima svoj stil, ali ujedno ono što stvara je jedinstveno za vas kao njihove klijente. Grafički dizajn stvoren za vaše poslovanje mora ga odražavati i tako ga činiti prepoznatljivim. Inspiracija koju crpe za svoj rad dolazi iz onoga čime se vi bavite, a spaja se s njihovom inovativnošću. 

  1. Konzistencija kao ključ dizajna

Vaš grafički dizajn, jednom kada je osmišljen, on će dugoročno stvoriti brend vaše tvrtke, obrta ili osobnog imena. Ključno je da dizajn ostane konzistentan s godinama. Na koji način se to može postići? Korištenje iste palete boja, fontova i sličnih odrednica grafičkog dizajna na svim plakatima, u svim formatima i na drugim različitim tiskanicama. 

  1. Podnošenje kritika i fleksibilnost

Svaki grafički dizajn bit će podložan kritikama javnosti kojoj je izložen, stoga mogućnost da podnesete kritike, izmijenite dijelove dizajna i prilagodite se – velik su dio uspješnog grafičkog dizajna. Također, grafički dizajn mora biti prilagodljiv duhu vremena tako da možete unijeti izmjene u njega bez da cijela koncepcija pati i pada u vodu. Fleksibilnost je uvijek dobra stvar!

  1. Prilagodljivost 

Prilagodljivost vremenu, formatu tiskanja, poslovanju, klijentima, trendovima…Dugi je niz zahtjeva koje se stavljaju pred uspješan grafički dizajn. On ne može uvijek biti isti jer će ga pregaziti vrijeme. Trendovi se mijenjaju, standardi kvalitete se mijenjaju. Vaš dizajn mora se mijenjati u skladu s time kako ne biste ostali zaboravljeni. 


Nemojte pristajati na kompromise kada je grafički dizajn u pitanju, odaberite samo najbolje – nekoga tko će biti vaša najbolja garancija kvalitete: FG GRAFIKA. Njihovo uspješno poslovanje već dugi niz godina pokazuje kako prate trendove, ostaju relevantni i kreiraju novi inovativni grafički dizajn koji njihovi klijenti prepoznaju. FG GRAFIKA nudi gotovo sve tehnike tiska za različite formate i potrebe (letci, katalozi, kuverte, memorandumi, kalendari, jelovnici i ostalo). Konstantno ulaganje u nove tehnologije, unaprijedilo je njihovo poslovanje. Budite i vi dio njihove dizajnerske priče.  

OCIJENI