OCIJENI

Kako uspješno kombinirati jelovnik tradicijske i moderne kuhinje

Objavljeno: 18.8.2020. 9:10

U današnje vrijeme moderno je vraćati se tradicijskim običajima, a ovaj trend nije zaobišao ni gastronomiju. Tradicionalni okusi sve se češće mogu naći u modernim jelima, čime dolazi do savršenog spoja prošlosti i novih znanja. 

Domaće namirnice „iz susjedstva“ mogu se naći u mnoštvu popularnih restorana, a kako i ne bi kada gosti prepoznaju autohtone i domaće namirnice kao glavnu prednost i razlog odabira određenog restorana. Uz to, danas je vrlo poželjno spajati lokalne tradicionalne namirnice u egzotična jela i s kombinacijom zanimljivih začina, što pruža novo iskustvo neočekivanih okusa svakom gurmanu. Kombinacija tradicijskog i modernog znanja pruža izazov i zadovoljstvo okusnim pupoljcima. 

Spoj tradicijske i moderne kuhinje također nam, na primjer, nudi domaće meso s određenog područja spojeno s nesvakidašnjim namirnicama poput kikirikija, konjaka ili s egzotičnim začinima poput kurkume. Obrok se može zasladiti i klasičnim domaćim knedlima sa šljivama s karameliziranim smeđim šećerom i cimetom.

Vino je također dio jelovnika koji je gotovo neizbježan uz kvalitetno gurmansko jelo. Domaća vina sve su cjenjenija kako u Hrvatskoj tako i šire, pa mnogo gostiju, pri dolasku u restoran, uz moderno-tradicijska jela traže domaće vino kako bi si još više približili tradiciju i okuse određenog mjesta.

                   

Ovakvi specijaliteti posebno su cijenjeni jer savršenim doziranjem toliko različitih namirnica vrlo često iznenađuju i pružaju neočekivano iskustvo i okuse, stoga se sve više ljudi vraća upravo ovakvim jelima. Ovakvom ponudom može se pohvaliti restoran August, koji se nalazi u baroknoj prijestolnici na sjeveru Hrvatske, Varaždinu.

Uz bogat jelovnik, poseban doživljaj pružaju lokacija i interijer ovog restorana koji se nalazi u podrumu zgrade iz 19. stoljeća, ostvarujući atmosferu savršenog spoja tradicije i modernog dizajna. Također, iskusan i stručan tim restorana posvetit će pažnju svim detaljima kako bi vaša večera, proslava, domjenak ili poslovno druženje bili događaj za pamćenje.

OCIJENI