OCIJENI

Bogata vinska karta u Restoranu August

Objavljeno: 3.9.2019. 11:37

Vino je više od samo ukusnog pića  - u kombinaciji s pravim jelom, može poboljšati okus obroka, pa čak i pomoći u probavi. Cilj bilo koje vinske karte ne bi trebao biti samo pokazivanje znanja i iskustva restorana - to bi trebala biti ponuda i predstavljanje izvrsnih vina koja se idealno slažu s hranom na jelovniku, poslužene svakodnevno u restoranu. Drugim riječima, vinska karta ne bi trebala biti “izložba” starih vina koje nitko zapravo ne naručuje - to bi trebala biti privlačna lista koja odgovara na ukuse i preferencije gosta.



Toga smo svjesni i u restoranu August, gdje svojim gostima nudimo vinsku kartu koja sadržava neke od najkvalitetnijih hrvatskih vina. Domaći vrhunac vina donosi nam vinarija Bolfan Vinski Vrh, a neke od njezinih najkvalitetnijih proizvoda možete pronaći upravo na našoj vinskoj karti. Bolfan okusi kreću se od laganih, svježih vina, do snažnih linije Bolfan Primus. Osim toga, vinsku kartu Restorana August krase i vina koja su pokupila najviša priznanja i šampionske naslove na međunarodnim i domaćim izložbama te sajmovima vina - vina Belović i vina Lovrec. Stoljetna vinarska tradicija ovih vina razlog je visokoj kvaliteti koja je prepoznata i na međunarodnoj razini. Od muškata do chardonnaya, u Restoranu August izaberite vrhunsko vino po svom ukusu i prepustite se užitcima pitkih, svježih i jedinstvenih vina iz varaždinskih i međimurskih vinograda.



Imajte na umu da obrok s višestrukim izborom, zahtijeva više od jedne vrste vina. Trebate odabrati više od jednog vina ako jedete večeru s više obroka. Veći broj obroka (predjelo,glavno jelo i desert) znači i mnogo različitih vrsta okusa i bilo bi teško odlučiti se za samo jedno vino tijekom cijele večere. Razmislite o narudžbi čaše uz predjelo ili uz prvo jelo, a zatim naručite bocu vina za glavno jelo, a nakon toga probajte završiti obrok uz čašu vina prikladnu za vaš izbor. Započnite s lakšim vinom (bijelim ili laganim degustacijskim vinom), a zatim prijeđite na više “punija” vina (crna vina), a zatim na desertna vina i muškatna vina.

Imajte na umu da vina koja su nisko kiselinska često mogu preplaviti hranu, čak i one namirnice čiji se okus smatra “laganim”. Vina s visokim sadržajem kiseline odlično idu uz većinu namirnica, premda u nekim slučajevima nisu najbolji izbor za samo “pijuckanje”, a da ih ne prati hrana.

Posjetite restoran August u Varaždinu i prepustite se savršenom gastronomskom iskustvu u našem predivnom ambijentu.

OCIJENI