OCIJENI

Sanacije bez iskopa

Objavljeno: 9.6.2022. 14:54

Puknuće cijevi u kupaonici, kuhinji ili drugoj prostoriji definitivno nije scenarij za poželjeti. Pogotovo ako ne znate gotovo ništa o vodovodnim cijevima, niti znate koga pozvati da riješi problem. Svakako je korisno znati koji mogu biti uzroci puknuća kanalizacijskih cijevi. Do puknuća cijevi može doći iz raznih razloga, a najčešći su:

  1. Smrzavanje cijevi

Ovaj problem jedan je od najčešćih uzroka puknuća cijevi. Led zauzima veći volumen nego voda pa će tako širiti cijevi dok ne puknu.

  1. Začepljene cijevi

Začepljeni odvodi, wc školjke, kade ili sudoperi nisu tako rijetka pojava u kućanstvu. Začepljenost odvoda uzrokuje akumulaciju pritiska vode u cijevima zbog čega dolazi do pucanja. 

  1. Stare cijevi

Stare cijevi sklone su pucanju, a pogotovo kad je riječ o željeznim cijevima koje su podložne koroziji. Zato je potrebno redovito koristiti usluge vodoinstalatera i mijenjati stare cijevi za nove.

  1. Neredovito održavanje

Nemojte ignorirati probleme poput začepljene wc školjke ili neprestanog curenja vode i nemojte ih pokušavati sami nestručno riješiti jer time možete izazvati još veći problem. 

  1. Korijenje drveća u cijevima

Ovo nije tako čest slučaj, ali  korijenje drveća  blizini vodovoda može vam uzrokovati probleme. Korijenje prirodno raste ispod zemlje u smjeru cjevovoda, ulazi u cijevi te može izazvati puknuća.  


Bez obzira o kojem uzroku pucanja cijevi se radi, mi vam možemo pomoći. Nudimo uslugu sanacije cijevi bez iskopa što je zahvalnija opcija za vaš novčanik. Osim toga, glavna je prednost ta što možemo popraviti vaše cijevi bez većih građevinskih radova i tako pojednostaviti cijeli proces. 

Možda se pitate kako je uopće moguće sanirati cijevi bez kopanja. Suvremena tehnologija unaprijedila je mnoge usluge pa tako i vodoinstalaterske. Imamo opciju snimanja cijevi kako bi se utvrdilo mjesto puknuća što nam omogućuje brži i lakši popravak. 

Sanacija bez iskopa idealna je za mjesta u starom gradu i na prometnicama jer predstavlja minimalnu smetnju za promet i okoliš. Ugradnja je vrlo brza i primjenjiva na sve materijale cijevi. 

Ako imate problema s cijevima i u potrazi ste za pouzdanim, brzim i učinkovitim vodoinstalaterima, kontaktirajte ENIO, tvrtku za profesionalno odštopavanje svakog odvoda u bilo koje doba dana ili noći! Popravljamo napuknuća kućnih, stambenih i drugih cijevi u poduzećima i kućanstvima. Na tržištu smo od 2000. godine te nije prošao niti jedan dan, a da nismo radili (punih, stvarnih 0-24, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini).

OCIJENI