Ugostiteljska Oprema - db Oprema
Cvjetno Naselje 7, 10410 Velika Gorica
27 godina s vama!
27 godina s vama!
Objavljeno: 4.11.2025. 9:23
									
										
									
										Otvoriti kafić, restoran ili bar san je mnogih, no put od ideje do uspješnog poslovanja prepun je odluka koje dugoročno određuju uspjeh. Jedna od ključnih je – kako opremiti prostor.
Odabir prave ugostiteljske opreme, funkcionalnog rasporeda i kvalitetnih materijala često čini razliku između lokala koji oduševljava i onog koji se bori s problemima već nakon nekoliko mjeseci.
Mnogi poduzetnici na početku naprave iste pogreške, koje se kasnije skupo plaćaju. Dobra vijest? Sve se one mogu izbjeći – uz stručnu pripremu i pravu podršku.
1. Nepromišljen odabir opreme
Jedna od najčešćih pogrešaka je kupnja opreme “na oko” – bez jasnog plana i uvida u stvarne potrebe lokala. Preveliki šank, presnažan frižider ili nepraktična kuhinjska linija mogu smanjiti funkcionalnost i povećati troškove.
Rješenje: izrada idejnog projekta opremanja koji uzima u obzir tip objekta, broj gostiju i način rada osoblja.
2. Zanemarivanje tehnološkog plana
Mnogi ugostitelji preskoče izradu tehnološkog projekta, a upravo on osigurava da sve komponente – od struje i vode do ventilacije i odvodnje – budu usklađene s opremom. Bez toga, naknadne preinake mogu postati vrlo skupe i usporiti otvaranje objekta.
3. Ušteda na krivim mjestima
Štednja pri opremanju često se pokaže najskupljom odlukom. Kvalitetna inox oprema i profesionalni uređaji traju godinama, dok jeftina rješenja često zahtijevaju popravke već nakon prve sezone.
Rješenje: ulaganje u trajna i pouzdana rješenja izrađena prema standardima ugostiteljske industrije.
4. Zanemarivanje ergonomije i protoka rada
Prostor koji izgleda lijepo, ali je nefunkcionalan – ne donosi profit. Preuski prolazi, loš raspored šanka ili kuhinje te neprilagođena visina radnih površina usporavaju osoblje i stvaraju stres u radu.
Rješenje: planiranje opreme prema realnim radnim procesima, a ne samo prema estetici.
5. Nedostatak stručnog nadzora
Bez stručne podrške tijekom opremanja, lako se potkradu detalji koji kasnije stvaraju probleme – od krivih priključaka do nepravilno postavljenih elemenata. Profesionalni nadzor osigurava da projekt bude izveden točno prema planu i propisima.
DB OPREMA – stručnjaci koji znaju kako izbjeći pogreške
Kako biste izbjegli sve navedene probleme, rješenje je jednostavno – suradnja s profesionalcima koji razumiju svaku fazu opremanja ugostiteljskog objekta.
DB Oprema iz Velike Gorice već više od 20 godina uspješno izrađuje idejne i tehnološke projekte te proizvodi i distribuira vrhunsku ugostiteljsku opremu.
Njihove usluge uključuju:
DB Oprema kombinira iskustvo, funkcionalnost i estetiku kako bi svaki projekt bio prilagođen potrebama klijenta – bilo da se radi o malom kafiću, restoranu ili hotelskoj kuhinji.
Isplativo, kvalitetno i dugoročno rješenje
Od ideje do realizacije, DB Oprema osigurava da vaš ugostiteljski objekt bude opremljen kvalitetno, učinkovito i bez nepotrebnih troškova. Svaki detalj planira se precizno, a cijeli proces prati tim s bogatim iskustvom i razumijevanjem realnih potreba ugostitelja.
Za više informacija, idejna rješenja ili ponudu posjetite www.ugostiteljskaoprema.com.hr ili se obratite DB Oprema timu s punim povjerenjem putem telefona ili e-maila.