OCIJENI

CIPP metoda: Saniranje kanalizacijskih cjevovoda bez iskopavanja

Objavljeno: 27.8.2020. 15:01

Danas, s razvitkom moderne tehnologije i napretkom alata i sistema, možemo reći da su i oni najzahtjevniji popravci i sanacije postali puno brži i jednostavniji. Tako, na primjer, sanacija kanalizacijskih cjevovoda više ne mora zadavati glavobolje, dugo trajati, biti skupa i demolirati cijelo dvorište.

Sanacije cjevovoda potrebno je održavati redovito, a pogotovo ako nastane neki problem u protoku vode kroz cijevi. Veliki problem kod ovakvih sanacija su što je, ako je problem na nepristupačnom mjestu, potrebno raskopavati zemljišta, ceste i posjede, što može dovesti do trostruko većih troškova od same sanacije.

Nova usluga na tržištu, saniranje kanalizacijskih cjevovoda CIPP metodom bez iskopavanja, predstavlja novost i veliki tehnološki iskorak u sektoru odvodnje otpadnih voda. Posebna prednost ove metode vidi se u urbanim sredinama, starim i zaštićenim gradskim jezgrama, industrijskim pogonima ili velikim i prometnim cestama.

Osim velikog porasta u funkcionalnosti kod korištenja CIPP metode, ovakav način sanacije ekonomičan je i isplativ, a uz to ne stvara buku, neugodne mirise te ne ometa stanovnike i prolaznike u svakodnevnom tijeku dana. GORAN I ZORAN d.o.o. tvrtka je s licencom za izvođenje CIPP metode sanacije kanalizacijskih cjevovoda s višegodišnjim iskustvom pri istome.

Sanaciju počinju snimanjem cjevovoda, nakon čega utvrđuju točnu lokaciju i veličinu oštećenja. Zatim slijedi sama sanacija posebnom metodom, tzv „linerom“, koji se uvlači cijev u cijev i na lokaciji oštećenja stvara se masa od dugotrajnog i kvalitetnog materijala koja rehabilitira cjelokupnu cijev bez ikakvih spojeva na mjestu gdje je oštećena. 

Uz vrlo praktičnu CIPP metodu za saniranje kanalizacijskih cjevovoda, GORAN I ZORAN d.o.o. nude uslugu i ostalih kanalizacijskih popravaka koju odrađuju s povjerenjem i stručnim znanjem.

Fotografija: Freepik

OCIJENI