OCIJENI

TV inspekcija kanalizacije

Objavljeno: 1.3.2021. 8:52

Svi cjevovodi izloženi su prirodnim utjecajima, ali i starenjem koje još više pospješuje neredovno održavanje, izlijevanje masti i ulja, loši građevinski zahvati, te korijenje koje oštećuje cjevovode.

TV-inspekcija odvoda je suvremena tehnika kojom se utvrđuje unutarnje stanje cijevi da bi se ciljano i precizno utvrdile problematične točke odvoda koje mogu biti uzrok začepljenja, vlage ili curenja u stambenim prostorima.

TV inspekcija kanalizacije omogućuje osobama da upoznaju stvarno stanje objekta kojim upravljaju.
 
Najnovija tehnologija uključuje lasere za snimanje (tzv. 3D tehnologija) te omogućuje utvrđivanje stanja cjevovoda. Najčešće se koristi nekoliko tipova CCTV kamera kojima se vrši inspekcija i snimanje svih vrsta odvodnih i kanalizacijskih cjevovoda od promjera 40 do 1.400 mm. Podaci o snimljenim cjevovodima pohranjuju se te se potom izrađuju izvještaji i elaborati o zatečenom stanju. Neka od tih izvješća su: izvješće o sekciji, foto izvješće, te grafički prikazi cjevovoda i sekcija cjevovoda.
 

Prije vanjskih intervencija na odvodu, poželjno je snimiti realno stanje cijevi te analizirati potencijalna oštećenja. Nakon TV-inspekcije klijentu se uručuje videozapis i protokol snimke.

Snimke omogućuju detaljnu analizu stanja cijevi kojom se utvrđuju preporuke za daljnje intervencije te, ako je potrebno, vrši se sanaciji cijevi.

TV inspekcija kanalizacije preporučuje se u brojnim situacijama poput:
  • Učestala začepljenja odvoda
  • Pojava napuknuća na objektima, pomicanje terena i drugo
  • Rupe u dvorištima
  • Prije kupoprodaje objekta
  • Prije osiguranja objekta
  • Prije renovacije ili drugih radova na objektima
  • Prije sanacije ili izmjene odvodnje
Kanalizacija je osnova infrastrukture svakog grada, naselja ili industrijskog pogona. Nažalost, kanalizacijski sustavi su, vrlo često, dotrajali i propusni, čime nanose ogromnu štetu okolišu pritom zadajući velike probleme i samim vlasnicima objekta u kojem je šteta nastala, ali i svima oko njih. Ako sumnjate da postoji problem u vašem kanalizacijskom sustavu tvrtka "GORAN I ZORAN" d.o.o. idealno je rješenje za vas. Njihovo dugogodišnje iskustvo garancija je kvalitete njihova rada. Nemojte čekati da se stanje pogorša, već ih kontaktirajte što prije kako biste bili sigurni u točno stanje vašeg odvodnog sustava.

OCIJENI