OCIJENI

Što je tajna izvrsne pizze iz VITA BELLE?

Objavljeno: 18.10.2021. 16:21

Pizza je jedno od najpoznatijih jela diljem svijeta, a korijene vuče još iz antike. Iako su stari Feničani, Grci i Rimljani spremali plosnatu lepinju s češnjakom i začinskim biljem, pizza kakvu danas poznajemo postala je popularna zahvaljujući kraljici Margheriti di Savoia.

Prilikom posjeta Napulju 1889. godine kraljica Margherita di Savoia zatražila je od tada najpopularnijeg pizza majstora Raffaele Espositoa da joj pripremi svoj specijalitet. 

Tada je Rafaele, kojeg nazivaju i ocem pizze, osmislio pizzu čiji su glavni sastojci bili crvena rajčica, svježi bosiljak te mozzarella sir. Razlog zašto je koristio baš te sastojke je taj što su ga upravo oni asocirali na talijansku zastavu. Budući da je kraljicu pizza oduševila, u njenu čast dobila je naziv "pizza Margherita", a sve ostalo je povijest. 

Ako i vi želite oduševiti svoje nepce savršenom, pravom talijanskom pizzom, vrhunsko gurmansko iskustvo u Dubrovniku možete pronaći u pizzeriji Vita Bella. Vrhunski pizza majstori iz Vita Belle otkrili su nam nekoliko glavnih smjernica za savršenu pizzu:

1. Pravilno pečena korica – da bi pizza bila ukusna, ona mora biti pravilno pečena. Kako bi tijesto bilo najbolje ono mora biti dovoljno pečeno i hrskavo izvana, ali istodobno dovoljno mekano i ukusno iznutra. Da bi se to postiglo, potrebno je znati odrediti vrijeme koje tijesto provede odmarajući se na kontroliranoj temperaturi, jednako kao i precizno vrijeme pečenja.

2. Savršen umak - kvalitetan umak krasi punoća okusa, tradicionalna priprema i kvalitetan izbor namirnica. Običan kečap može poslužiti u kućnoj pripremi, međutim ako želite pravu rapsodiju okusa on ne dolazi u obzir.  

3. Kvalitetni i svježi sastojci - moguće ih je uočiti golim okom. Prava pizza sastoji se od kvalitetnog sira, povrća i dodataka koji će cijelu priču podići na posve novu razinu.

4. Ključan je balans – što znači da u svakom zalogaju pizze morate pronaći jednak omjer sastojaka, dakle sir treba biti jednako rastopljen na svakom kutu pizze. Isto tako, sve ostale namjernice trebaju biti ravnomjerno raspoređene. Dobra pizza je balansirana pizza.

5. Krušna peć - tajna vrhunske pizze leži u pravilnom pečenju u krušnoj peći na drva. Upravo je pečenje u krušnoj peći onaj dodatan začin koji okus pizze čini nezamjenjivim, jedinstvenim i  karakterističnim.

6. Ljubav – najbolji začin kako u životu tako i u pizzi. Stručan tim pizzerije Vita Bella s ljubavlju i entuzijazmom priprema svaku pizzu kako bi vam omogućili jedinstveno gurmansko  iskustvo. Svi djelatnici Vita Belle trude se pružiti vam maksimalno kvalitetnu uslugu kako biste se upravo vi mogli posvetiti potpunom hedonističkom užitku.


Posjetite pizzeriju Vita Bella u Dubrovniku i otkrijte zašto je upravo ta pizzerija nezaobilazna stanica koja je već 4 godine drži poziciju najbolje dubrovačke pizzerije na TripAdvisoru.

OCIJENI