OCIJENI

Važnost biorazgradive ambalaže

Objavljeno: 11.4.2022. 9:12

Odabir pakiranja može biti ključan čimbenik za zadovoljstvo kupaca jer ambalaža znatno utječe na kvalitetu hrane koja se dostavlja. Higijena, okus i kvaliteta hrane, jednako kako i adekvatan transport, kvaliteta i estetika same ambalaže svojevrsni su imperativi kada je riječ o hrani koja se pakira.

Jeste li znali da potrošači dio svog dojma o proizvodu temelje upravo na ambalaži?

U brojnim istraživanjima o navikama potrošača ustanovljeno je da velik broj kupaca obraća pažnju na materijale koji su korišteni u različitim proizvodima odnosno na materijale pakiranja proizvoda koje kupuju. Prekomjerno korištenje plastike i ostalih nerazgradivih materijala može dovesti do toga da mnogi potrošači percipiraju neki brand u negativnom svjetlu. Upravo iz tog razloga vrlo je važno obratiti pažnju na materijale koji se koriste za pakiranje proizvoda.

Obratite pozornost na materijale koje koristite kod pakiranja!

Budući da potrošači prilikom kupnje vašeg proizvoda žele vidjeti da je on pakiran odgovorno, koristeći biorazgradive materijale koji ne utječu na okoliš, ta bi činjenica trebala potaknuti sve tvrtke koje pakiraju svoje proizvode da obrate pozornost na materijale koje koriste. Stoga, započnite s procjenom trenutnog rješenja pakiranja te razmotrite gdje možete napraviti promjene kako biste u budućnosti uključili ekološki prihvatljivije materijale za pakiranje.

Kvalitetna ambalaža povećava prodaju proizvoda!

Imajući u vidu navedene informacije, proizvođači, distributeri i trgovci imaju dobru priliku da poboljšaju percepciju svojih proizvoda u očima potrošača te da se prezentiraju kao brižni, suosjećajni i napredni što u konačnici može dovesti do značajnog povećanja prodaje proizvoda.

Biorazgradivi plastični proizvodi, pri svojoj proizvodnji koriste 65% manje energije od potrebne energije za proizvodnju plastike bazirane na nafti. Zbog toga se biorazgradiva plastika smatra vrhunskim izborom energetske efikasnosti. Nadalje, biorazgradiva ambalaža proizvodi 68% manje stakleničkih plinova od plastičnih proizvoda. S obzirom na to da se proizvodi mogu razložiti pri razgradnji na netoksične dijelove, ne postoji opasnost od kemijskih spojeva koji mogu onečistiti vodu ili zrak.

Koje su najčešće prirodne alternative klasičnoj ambalaži?

Prirodna alternativa klasičnoj ambalaži su biorazgradive posude za dostavu hrane koje se izrađuju od reciklirane šećerne trske (bagasse) ili kukuruza (PLA – polilaktična kiselina). Posude izrađene od ovih materijala idealne su za vruća i hladna jela. Ovi proizvodi su izrazito čvrsti, otporni na masnoću i nehotične rezove pribora za jelo. Također, ovakva ambalaža je sigurna za uporabu sa zamrzivačem i mikrovalnom pećnicom.

Upoznajte se s 100% kompostabilna ambalaža s izvrsnim termalnim faktorima!

Zbog svojstava materijala od kojih se izrađuju, ova dostavna ambalaža je 100% kompostabilna te posjeduje izvrsne termalne faktore koji omogućavaju da se toplina zadrži dok se kondenzacija ne zarobljava unutar posude. Isto tako, ostaci vlakana, koji nastaju pri proizvodnom procesu ekstrakcije šećera iz trske, mogu se koristiti u proizvodnji proizvoda od plastike ili papira. Time ne dolazi do zagađenja zbog prirodnog izgaranja šećerne trske nakon ekstrakcije šećernog soka. 

Ako ste se već odlučili za biorazgradivu ambalažu ili tek istražujete opcije koje se nude, ne trebate previše razmišljati gdje pronaći adekvatnu biorazgradivu ambalažu. 

Gdje možete pronaći kvalitetnu ponudu biorazgradive ambalaže? 

Kvalitetnu i vrlo široku ponudu biorazgradive ambalaže za catering i dostavu hrane možete pronaći u Ambalaža In. Njihovi proizvodi od šećerne trske ili kukuruza nemaju plastični ili voštani premaz te su daleko superiornija alternativa drugoj klasičnoj ambalaži. Budući da Ambalaža In razmišlja o svim faktorima svoje proizvodnje, ne trebate dodatno brinuti o zagađenju prirode. Isto tako, Ambalaža In nudi pregršt opcija pakiranja i ambalaža o čemu više možete saznati na web stranici.

OCIJENI