OCIJENI

Odvoz otpadnih voda iz septičke jame

Objavljeno: 25.2.2022. 12:56

Što su otpadne vode, koliko su opasne za okoliš i ljude te zašto je važno zbrinuti otpadne vode odgovorno i profesionalno pročitajte u nastavku teksta. 

Otpadne vode uključuju kućanske, industrijske i oborinske otpadne vode. Kućanske otpadne vode nastale su upotrebom sanitarnih čvorova u kućanstvu, hotelima, restoranima i slično. Industrijske otpadne vode nastale su upotrebom vode u proizvodnji, a oborinske su nastale od oborina. 

Što su septičke jame? 

Septičke jame su kućni lokalni kanalizacijski sustavi koji skupljaju otpadne vode koje se uspostavljaju na mjestima gdje nema kanalizacijske infrastrukture. Otpadne vode iz septičkih jama se moraju adekvatno otpremiti i zbrinuti. 

Sanitarna rješenja koja nisu propisno izgrađena posebna su opasnost po zdravlje okoliša i čovjeka. Za pravilno upravljanje otpadnim vodama mora postojati adekvatan kanalizacijski sustav, pravilno sagrađena septička jama i profesionalno zbrinjavanje i odvoz otpadnih voda iz septičke jame. Neodgovorno ponašanje vodi do onečišćenja i do smanjenja kvalitete života živih bića. 

Kome se obratiti za odvoz otpadnih voda iz septičke jame na području Dalmacije? 

Fekalac je osposobljen za odvoz otpadnih voda na području Tisnog, Betine, Pirovca, Murtera, Vodica, Srime, Jezera i Tribunja. Već dugi niz godina se bave odvozom otpadnih voda imajući na umu sve štetne učinke otpadnih voda i neadekvatno izgrađenih septičkih jama. 

Ulažu izuzetne napore u osvještavanju zajednice oko ove teme te pružaju podršku u adekvatnom zbrinjavanju otpadnih voda. 

Za pražnjenje sabirnih i septičkih jama, nazvoite FEKALCA! Kontaktirajte ih na broj telefona ili im pošaljite upit mailom. 

OCIJENI