6 savjeta za uređenje vrta

Objavljeno: 28.7.2017. 15:21

Lijepo uređeni vrt ukras je svake kuće, pa od svog dvorišta napravite kutak za odmor i druženje s najdražima. Iako zahtijeva dosta vremena i novaca, svaki trud se isplati kada vrt osvane bogat bojama i mirisima. Vrt uredite prema svom ukusu te se okružite bojama i stvarima koje volite, kako bi to bio vaš kutak sreće. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći u uređenju vrta.

                         
1. Plan vrta

Prije nego što krenete u potragu i kupovinu, potrebno je napraviti plan, odnosno budući izgled vrta. Važno je da na samom početku odredite njegovu svrhu kako bi bio funkcionalan i kako bi mogli sve zajedno uklopiti u jednu cjelinu. Također, svaki vrt polazi od središta oko kojeg se dalje razvija. Možete birati između fontana, jezera, kamenjara i skulptura.

2. Biljke

Kada ste isplanirali gdje će se što nalaziti, kreće kupovina biljaka. Naime, biljke moraju biti prilagođene okolišu u kojem će se nalaziti,  vezano za njihovu sadnju postoji nekoliko pravila:
 
  • Ne prekrivajte cijelu površinu biljkama jer će izgledati neuredno i teško ćete kositi travu.
  • Visoke biljke se sade u pozadini, a niske ispred njih.
  • Biljke zasadite u grupama kako bi došle do izražaja.
                          

3. Staze i puteljci

Staze i puteljci su važan dio vrta jer povezuje sve njegove dijelove te daju vrtu određen vizualni efekt i dojam. Kod odabira materijala vodite se ostalim uređenjima vrta, kuće i okućnice kao što je fontana, pločice na terasi i fasada. Također, uvijek moraju biti dovoljno široki da bi se po njima moglo udobno hodati. Možete birati između:
 
  • kamena
  • tankih ploča od kamena
  • drva
  • trave
  • šljunka
  • cigle

4. Prostor za odmor

Vrtnu garnituru u kojoj ćete uživati s obitelji i prijateljima smjestite u hlad kako bi u vrtu mogli uživati tijekom vrućih ljetnih mjeseci bez izravnih sunčevih zraka. Također, pronađite mjesto gdje ćete imati potpuno privatnost, mir i tišinu.

5. Dječji kutak

U vrt možete smjestiti i dječji kutak u kojem će se djeca igrati bezbrižno i sigurno. To je jedan od načina da potaknete njihov fizički i psihički razvoj. Možete napraviti pješčanik, igralište ili kupiti zanimljivu kućicu, ovisno o uzrastu djece.

6. Rasvjeta

Vrtu možete dodati i zanimljivu rasvjetu kako bi u njemu mogli uživati i u večernjim satima. Također, vrt će noću dobiti potpuno novi doživljaj i atmosferu. Preporučuju se solarne svjetiljke ili LED rasvjeta.

                 

Ako imate prostora, mogućnosti i vremena, iskoristite priliku i stvorite si svoj mali raj jer što je ljepše od odmora u prirodi punoj raznih boja i mirisa uz svježi zrak. U vrtu možete odmoriti dušu i tijelo, stoga uredite svoju okućnicu.

“U našoj ponudi nalazi se veliki izbor vrtnog asortimana te vršimo servis i prodaju rezervnih dijelova za proizvode Husqvarna, Honda, Oleo-Mac, Solo i Waspper”, poručuju iz tvrtke SIM ALATI, koja nudi sve za uređenje okućnice.

KLIKNITE OVDJE - zatražite ponudu ili pošaljite upit.