Oaza za odmor i oporavak

Dosta vam je gradske gužve i svakodnevnih obaveza zbog kojih ste stalno umorni i pod stresom te ne pamtite kada ste zadnji put bili na odmoru. Ako žudite za malo predaha kako biste napunili baterije, onda je vrijeme da vikend provedete podno sjevernih obronaka Medvednice, točnije u medicinsko- rehabilitacijskom centru Stubičke toplice, gdje vas očekuje wellness oaza, baš ono što trebate kako bi vratili energiju.

Možete birati između nekoliko paketa koji uključuju programe tjelesne aktivnosti, ljepote, zdravu prehranu, opuštanje i meditaciju te obrazovanje. Tretmani uključuju ayurvedu, akupresuru, akupunkturu, aromaterapiju, biosaunu, kupelji poput rimske i parne, različite masaže kao što su shiatsu i tui te mnoge druge ljekovite tretmane koje ćete otkriti kada posjetite toplice, kao i njihovu učinkovitost.

Osim za uživanje i upuštanje, Stubičke toplice su najbolji izbor za rehabilitaciju. Fizikalna terapija koja uključuje različite postupke poput terapije udarnim valom, hidroterapije, kinesio tapinga, podvodne masaže i laserske terapije,  pomoći će vam u oporavku od vaših tegoba.

Ono što trebate je samo izabrati između tri objekta za smještaj, Toplice, Maksimilijan ili Dijana, koji se namijenjeni privatnim korisnicama, građanima i turistima. Smještaj uključuje puni pansion, odnosno doručak, ručak i večera.

Objekt Toplice primarno je namijenjen za rehabilitaciju jer gdje se odvija se najveći dio fizikalnih terapija. Za objekt Maksimilijan**** kreiran je paket s terapijama pod nazivom Zdrav život s osmjehom te paketi bez terapija za opuštanje i relaksaciju (Relax paket, Vital Spa paket). Dok objekt Dijana nudi posebne pakete s terapijama (Program za umirovljenike, Program za umirovljenike teško pokretne, Medicinski programirani odmor).

Specijalna bolnica raspolaže s kapacitetom od 235 kreveta u tri međusobno povezana objekta, ugovorom je vezana za s HZZO, a usluge pruža i privatnim korisnicima, turistima i građanima.


Indikacije za liječenje u ustanovi su:
 
  • posljedice politraume i stanja nakon operativnih i rekonstruktivnih zahvata na sustavu kretanja
  • stanje nakon neurokirurških zahvata
  • degenerativne bolesti zglobova i kralješnice
  • upalne reumatske bolesti i reumatoidni artritis i ankilozatni spondilitis
  • izvanzglobni reumatizam
  • ispadi funkcija perifernog i središnjeg živčanog sustava
  • stanja nakon operativnih zahvata i sportskih ozljeda

Prirodni ljekoviti činitelj Stubičkih Toplica je termalna voda, temperatura na izvoru do 69 C.

Objekt Maksimilijan raspolaže s 4 jednokrevetne, 2 dvokrevetne sobe, jednim apartmanom i još jednim apartmanom prilagođenim invalidima na razini 4 zvjezdice.

Objekt „Dijana“ je izgrađen 1997. godine - sobe su jednokrevetne i dvokrevetne. U objektu se nalazi zdravljak, TV salon te fitness centar. „Dijana“ ima 61 krevet od toga 9 jednokrevetnih soba, 23 dvokrevetne sobe te dva apartmana. Novootvorena wellness oaza u sklopu smještajnog objekta Maksimilijan proteže se na 600 m2, a gostima je na raspolaganju whirlpool bazen, turska, finska i infracrvena sauna, 3 jacuzzija, prostor za masažu, podvodnu masažu, relax zona i krio komora jedina u Hrvatskoj za terapiju tekućim dušikom na -150 C.

Stručno medicinsko osoblje uz energiju termalne vode vratiti će Vašem tijelu snagu i zdravlje. Mnogobrojni korisnici prepoznaju Stubičke Toplice kao destinaciju zdravlja, vitalnosti, ljepote i gostoljubivosti.

Stoga, ne čekajte već si pružite zasluženi odmor ili potreban oporavak te posjetite medicinsko - rehabilitacijski centar Stubičke Toplice - Park M. Gupca 1 u Stubičkim toplicama.