Adresa: Park M. Gupca 1
49244, Stubičke Toplice
(subjekt pristupačan osobama s invaliditetom)
Telefon:
049 201 000 049 201 ... - Klikni za broj
Fax:
Telefon:
Email: Kontakt podaci
Web: http://www.sbst.hr

Radno vrijeme

:
pon-pet: 8-16
Djelatnosti: Fizikalna terapija, sportska medicina, toplice, sauna
Bolnica, klinika, ambulanta
Wellness, SPA, Sauna
Ključne riječi: specijalna bolnica fizikalna terapija fizioterapija wellness spa masaža Bolničko liječenje i medicinsku rehabilitaciju uz boravak i prehranu Specijalističko – konzilijarna zdravstvena zaštita Dijagnostička djelatnost na području medicine Mjere prevencije kod pojedinih bolesti, odnosno stanja fitness
Recite da ste oglas vidjeli na mojkvart.hr

O nama o SPECIJALNOJ BOLNICI

Podno sjevernih obronaka Medvednice u pitomoj dolini Hrvatskog zagorja, na izvorima termalne vode, u kraju blage klime i bogate šumske vegetacije razvile su se Stubičke Toplice u istaknuto lječilišno-rehabilitacijsko središte. Specijalna bolnica Stubičke Toplice smjestila se u prostranom parku sa stoljetnim jelama između bregova Kapelščak i Kamenjak, na mjestu sutoka potoka Vidak i Topličina.

Termalno vrelo u upotrebi je od antičko – rimskog doba, a 1209. godine u doba Andrije Arpadovića spominje se kao «Teplitz bey Stubisza», dok svoj procvat doživljavaju krajem 18. i početkom 19. stoljeća. Iz Lalangueovog djela o ljekovitim vodama, izdanog 1777. godine točno se može odrediti vrijeme nastanka Vojkffijevog kropa prostranog, bazena s termalnom vodom i zato je 1776. godina istaknuta na amblemu bolnica kao početak kontinuirane balneološke tradicije u Stubičkim toplicama. Današnje lječilište datira od 1811. godine kada je zagrebački biskup Maksimilijan Vrhovac dao izgraditi kupališnu zgradu s unutarnjim bazenom, po njemu prozvanim Maksimilianeum, kupelj, dvorane za ples i društveni život te blagavaonicu.

Prirodni ljekoviti činitelj Stubičkih Toplica je termalna voda, temperatura na izvoru do 69° C, a prema analizi i balneološkoj klasifikaciji izvršenoj 1997. godine u balneološkom laboratoriju Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, stubička voda je kalcijeva (Ca) – magnezijeva (Mg) – hidrogenkarbonatna (HCO3) – sulfatna (SO4) hipotermna, a odlikuje se radioaktivnošću od 3,16 Macheovih jedinica.

Specijalna bolnica raspolaže s kapacitetom od 235 kreveta u tri međusobno povezana objetka – Maksimilijan, Toplice i Dijana, ugovorom je vezana s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, a usluge pruža i privatnim korisnicima, turistima i građ
anima.

Pročitaj cijeli tekst

Ponude i popusti ovog subjekta

Kontakt / Zatražite ponudu

Telefon:
049 201 000 049 201 ... - Klikni za broj
Fax:
Telefon:
MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu Zakonom o zaštiti osobnih podataka te Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (EU) na način da prikuplja samo osnovne potrebne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza te samo uz Privolu vlasnika osobnih podataka. MojKvart.hr daje korisnicima mogućnost informiranja o načinu korištenja i načinu čuvanja ustupljenih osobnih podataka, kao i mogućnost zahtjeva za brisanjem ili zaboravom ustupljenih podataka. Za detaljne informacije kliknite na Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.