OCIJENI

3 razloga zašto biste trebali upisati dijete u vrtić s programom učenja njemačkog jezika

Objavljeno: 17.8.2023. 11:33

Statistike pokazuju da je Hrvatska sve više povezana s njemačkim govornim područjem kako kulturno, tako i ekonomski. S obzirom na migracije, rad u Europskoj uniji i trgovinske veze, njemački jezik postaje iznimno važan jezik za usvajanje u današnjem globaliziranom svijetu. Ako razmišljate o upisu djeteta u vrtić s programom učenja njemačkog jezika, evo tri razloga koji će vas uvjeriti u ispravnost te odluke.

Globalna relevantnost njemačkog jezika za Hrvatsku

Njemački jezik ima iznimnu globalnu relevantnost, posebno za Hrvatsku. Njemačka je jedna od najjačih svjetskih ekonomija, a njemačke tvrtke su važni poslovni partneri Hrvatske. Poznavanje njemačkog jezika otvara mnoge mogućnosti za karijeru i poslovne prilike u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Učenje njemačkog jezika može pružiti vašem djetetu prednost u budućnosti i otvoriti mu vrata prema međunarodnom tržištu rada.

Kognitivne prednosti višejezičnosti

Usvajanje više jezika ima brojne kognitivne prednosti. Djeca koja su izložena višejezičnom okruženju razvijaju veći kapacitet radnog pamćenja, što im pomaže u zadržavanju i baratanju informacijama. Također, višejezičnost potiče kognitivnu fleksibilnost, sposobnost razmišljanja iz različitih perspektiva te prilagodbu različitim situacijama i jezičnim zahtjevima. Učenje njemačkog jezika će potaknuti razvoj ovih kognitivnih sposobnosti kod vašeg djeteta.

Kulturno razumijevanje i otvorenost prema svijetu

Učenje njemačkog jezika omogućit će vašem djetetu upoznavanje njemačke kulture, povijesti i tradicije. Kroz učenje jezika, dijete će imati priliku istražiti njemačku književnost, glazbu, film i druge umjetnosti. Osim toga, njemački jezik otvara vrata prema drugim europskim zemljama, jer njemački nije samo službeni jezik Njemačke, već i Austrije, Švicarske, Lihtenštajna i Luksemburga. Vaše dijete će razviti otvorenost prema drugim kulturama i stvoriti temelje za međukulturalno razumijevanje.

Upisivanje djeteta u vrtić s programom učenja njemačkog jezika pružit će mu vrijedne jezične vještine i otvoriti vrata ka brojnim mogućnostima u budućnosti. Neka vaše dijete krene na put usvajanja njemačkog jezika i osnažite ga za svijet koji se sve više povezuje i traži međukulturalnu kompetenciju.

Pridružite nam se u Dječjem vrtiću "Harfa" i omogućite svom djetetu kvalitetno obrazovanje i razvoj kroz individualan pristup i timski rad! Posjetite nas i upoznajte naše stručno osoblje koje će brinuti o svakom aspektu djetetova razvoja. Iskoristite priliku za upis i osigurajte svojem djetetu mjesto u našem vrtiću, gdje će se kroz razne aktivnosti i radionice razvijati kreativnost, samopouzdanje i ljubav prema učenju. Uz učenje njemačkog jezika nudimo i učenje engleskog jezika, kraće programe Sportske škole Dinamo te brojne radionice, a sve to kako bi vaše dijete dobilo sveobuhvatno obrazovanje.  Više o nama pročitajte i na našoj web stranici.


OCIJENI