OCIJENI

O meni

Objavljeno: 13.1.2024. 14:37

 

mr.sc. Žaklina Dodig-Soklić
Pelini 6
HR- 52100 Pula

Mr.sc. Žaklina Dodig-Soklić završila je Oxford College for HomeopathyAkadamie für klassische Homöopathie (Heidelberg). Uz to i brojna stručna usavršavanja kod vodećih svjetskih homeopata kao što su dr Manish Bathia, Jeremy Sherr, Hilery Dorrian, Robin Murphy, Mike Bridger, Andre Saine...Također je stekla edukaciju za „rebirthing“ terapiju kod dr Klausa Meyera pri „Institut für Ganzheitsmedizin und Psychotherapie“ u Münchenu. 

Članica je Liječničke udruge za klasičnu homeopatiju (ÄKH-Austrija) i Hrvatske udruge homeopata.

Projekti: suradnica je u internacionalnom istraživačkom timu (u sastavu njemačke istraživačke skupine) koji radi na trenutno najznačajnijem homeopatskom projektu: MMPP (Materia Medica Pura Project) https://mmpp-saine.org/en/materia-medica-pura-project-mmpp/


Redovito stručno usavršavanje pri CHE (The Centre for Homeopathic Education London)

Objavljuje radove iz oblasti homeopatije u uglednom časopisu za homeopatiju Hpathy.com. https://hpathy.com/author/zaklina-dodig-soklic/
1. Članak: A Case Of Endometriosis and Secondary Infertility http://A Case Of Endometriosis and Secondary Infertility
2. Članak: Obstructive Bronchitis Cured by Conium http://Obstructive Bronchitis Cured by Conium
3. Članak: Two Small Remedies for Respiratory Distress Syndrome (ARDS) http://Two Small Remedies for Respiratory Distress Syndrome (ARDS)
Također iz oblasti filozofije: Pojam coincidentia oppositorum u Nikole Kuzanskog (objavljeno u "Filozofskim istraživanjima") https://hrcak.srce.hr/139107

Svoj rad mr. sc. Žaklina Dodig-Soklić  zasniva na klasičnoj homeopatiji, kako je shvaćaju Hahnemann i Kent. To je uostalom i najzahtjevniji pristup homeopatiji, koji, posebno kod kroničnih bolesti, daje i najbolje rezultate. Upravom tom metodom mr. sc. Žaklina Dodig-Soklić  postiže izvanredne rezultate.

Ukoliko slučaj to zahtijeva, uspješno se služi  i drugim metodološkim pristupima u njegovu rješavanju (Boenninghausen, Boger, Hering, Vithoulkas).

Posebno mjesto u radu mr. sc. Žakline Dodig-Soklić zauzima učenje o mijazmama, pristup koji uzima u obzir dublje slojeve bolesti, odnosno teren na kojem nastaju kronične bolesti, koji je potrebno dodatno liječiti da bi se postigao konačni uspjeh u terapiji. Ponekad se u terapiji s dobro odabranim  individualnim sredstvom ne postiže odgovarajući učinak, što znači da napredak u terapiji koči neki dublji sloj, odnosna neka od mijazmi. Da bi se  utvrdilo koja je mijazma aktivna potrebno je uzeti u obzir ne samo osobnu nego i obiteljsku povijest bolesti, te odabrati neko od antimijazmičkih sredstava i davati ga prema određenom pravilu u sklopu same terapije.

Prije homeopatske djelatnosti mr. sc. Žaklina Dodig-Soklić studirala je filozofiju, njemački jezik i slavistiku na sveučilištu Ludwiga-Maximiliana u Münchenu. Nakon magisterija radila je na istom sveučilištu kao znanstvena suradnica na Odsjeku za renesansnu filozofiju. Bavila se znanstvenim radom, prevođenjem filozofske znanstvene literature i objavila vlastite radove iz oblasti filozofije. Predavala je njemački jezik na nekoliko škola u Münchenu. Prvi put susrela se s homeopatijom 1995. godine, kada se iz jednog osobnog iskustva uvjerila u njeno brzo i učinkovito djelovanje. Homeopatijom se bavi više od 20 godina.

OCIJENI