Nin
21°C
Subota
20°C
29°C
Nedjelja
19°C
27°C
Ponedjeljak
20°C
28°C
Sljedećih 90 dana
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Video produkcija
Tražilica
Prijava korisnika
Prijava korisnika
Prijavi se kroz Facebook
Prijavi se kroz Google
Zapamti me
Prijavi me
Zaboravili ste lozinku?
Registriraj me
Košarica
Košarica je prazna
Pretražite mojkvart:
Pretraži
Uključite firmu/obrt
Pokreni svoj webshop
Početna stranica
Hrana i piće
Mesnica, ribarnica
Povratak na listu kategorija
Caffe bar, kavana, pivnica, pub
Catering, priprema hrane, dostava hrane
Delikatese, specijalizirana trgovina hranom, ethnic food
Fast food, snack bar, pečenjara
Mesnica, ribarnica
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, OPG
Pekara
Pića, alkoholna i bezalkoholna
Prodavaonica mješovite robe, tržnica
Restoran, konoba, pizzeria
Slastičarna - kolači, sladoled, čokolade, slastice
Ugostiteljska oprema, oprema za ugostiteljstvo
Vinoteka, vino, prodaja i proizvodnja vina
Voćarna, voće, povrće
Zdrava hrana, makrobiotika, vegetarijanstvo, veganstvo
Nin
Odaberi lokaciju ili klikni na gumb za geolociranje
Pronađi me
Cijela država
Osijek
Rijeka
Split
Zagreb
Bakar
Benkovac
Biograd n/m
Bjelovar
Buzet
Čakovec / Međimurje
Čazma
Đakovo
Daruvar
Donja Stubica
Drniš
Dubrovnik
Dugo Selo
Gospić
Imotski
Ivanić Grad
Jastrebarsko
Karlovac
Kaštela
Knin
Koprivnica
Kraljevica
Krapina
Križevci
Kutina
Labin
Makarska
Marija Bistrica
Metković
Nin
Nova Gradiška
Novalja
Novigrad
Omiš
Opatija
Oroslavje
Osijek
otok Brač
otok Hvar
otok Korčula
otok Krk
otok Pag
Pazin
Petrinja
Podstrana
Poreč
Požega
Pula
Rijeka
Rovinj
Samobor
Šibenik
Sinj
Sisak
Skradin
Slatina
Slavonski Brod
Solin
Split
Sukošan
Trogir
Umag
Varaždin
Velika Gorica
Vinkovci
Virovitica
Vodice
Vrbovec
Vukovar
Zabok
Zadar
Zagreb
Zaprešić
Županja
Mesnica, ribarnica - Nin
Nema subjekata
Prikaži cijelu Hrvatsku
Zanimljivo
TTR Kolovrat
Umjetni ovici vs. prirodni – koja je prava opcija za vašu proizvodnju?
U proizvodnji mesnih prerađevina, odabir ovitaka ima velik utjecaj na izgled, teksturu, okus i trajnost gotovog proizvoda. Bilo da se radi o kobasicama, salamama, kulenu ili drugim suhomesnatim delicijama, pravi ovitak nije samo ambalaža – on je aktivni dio proizvoda. Ključno pitanje koje si svaki proizvođač postavlja glasi: umjetni ili prirodni ovici – što odabrati?Kako biste donijeli najbolju odluku za svoju proizvodnju, važno je razumjeti razlike, prednosti i namjenu svakog tipa ovitka.Prirodni ovici – tradicija i autentičnostPrirodni ovici izrađuju se od crijeva životinjskog podrijetla (najčešće svinjskog, ovčjeg ili goveđeg) i već se stoljećima koriste u proizvodnji kobasica. Njihove glavne prednosti su:Autentičan izgled i tekstura, posebno cijenjeni kod tradicionalnih proizvoda,Prozračnost, koja omogućuje ravnomjerno sušenje i fermentaciju,Prirodna jestivost, bez potrebe za guljenjem.Prirodni ovici idealni su za domaće kobasice, kulen, krvavice i fermentirane proizvode. No, zbog njihove nepravilnosti, kraćeg roka trajanja i osjetljivosti na mehanička oštećenja, zahtijevaju veću pažnju u obradi i skladištenju.Umjetni ovici – praktičnost i kontrola u svakom korakuUmjetni ovici izrađuju se od celuloze, kolagena, plastike ili kombinacija materijala. Nude standardizirane dimenzije, ravnomjernu debljinu i veću otpornost, što ih čini idealnim za industrijsku i poluindustrijsku proizvodnju.Njihove prednosti uključuju:Ujednačen izgled i veličina proizvoda – lakša serijska proizvodnja,Duži rok trajanja i lakše skladištenje,Pojedini modeli su jestivi (kolagen) ili se lako skidaju (celulozni),Mogućnost tiska i brendiranja na ovitku.Umjetni ovici posebno su korisni za polutrajne i trajne salame, hrenovke, mortadele i proizvode s preciznim standardima.Kako odabrati pravu opciju?Odabir između umjetnih i prirodnih ovitaka ovisi o više čimbenika: vrsti proizvoda koji izrađujete, načinu prerade, tehnologiji proizvodnje, ciljanoj potrošačkoj skupini i željenom vizualnom dojmu.Ako težite tradicionalnosti, autentičnom okusu i ručnoj izradi – prirodni ovici su vaš izbor. Ako vam je važna standardizacija, dugotrajnost i visoka produktivnost – umjetni ovici pružaju više kontrole i stabilnosti u svakom koraku.Za mnoge proizvođače najbolji rezultat daje kombinacija oba rješenja – prirodni ovici za specijalitete i lokalnu ponudu, umjetni za veću serijsku proizvodnju.Stručno savjetovanje i nabava na jednom mjestuAko niste sigurni što bi najbolje odgovaralo vašoj proizvodnji, obratite se stručnjacima iz TTR Kolovrat iz Zagreba. Ova specijalizirana tvrtka nudi širok izbor prirodnih i umjetnih ovitaka, uz profesionalne savjete i prilagodbu vašim tehnološkim potrebama.Bez obzira jeste li veliki proizvođač, OPG ili obiteljska mesnica, u TTR Kolovratu pronaći ćete pouzdane partnere za razvoj i optimizaciju vaših proizvoda.Više informacija potražite na www.ttr-kolovrat.hr i unaprijedite svoju proizvodnju s ovicima koji savršeno odgovaraju vašem procesu i viziji.
Saznaj više
MESNICA "AS"
Kako odabrati savršen komad mesa za roštilj? Savjeti stručnjaka iz Mesnice AS
Roštiljanje je umjetnost koja započinje odabirom savršenog komada mesa. Bez obzira na to pripremate li roštilj za obitelj, prijatelje ili posebnu prigodu, pravilan odabir mesa ključan je za postizanje vrhunskog okusa. U Mesnici AS iz Zagreba, stručni mesari dijele svoje savjete kako biste svaki put pripremili savršeni roštilj.Prvo pravilo odabira mesa za roštilj je uzeti u obzir vrstu roštilja i način pripreme. Ako preferirate brzo pečenje na visokoj temperaturi, poput tave za roštilj ili klasičnog roštilja na ugljen, idealni su komadi poput ramsteka, pilećih prsa ili svinjskih kotleta. Za sporije pečenje na nižim temperaturama, rebarca ili marinirane svinjske krmenadle odličan su izbor jer zahtijevaju dulje vrijeme za savršeno pečenje.Marinade igraju ključnu ulogu u pripremi mesa za roštilj. Kod komada poput piletine ili svinjetine, mariniranje dodaje sočnost i bogatstvo okusa. Jednostavna marinada na bazi maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina čini čuda, dok limunov sok ili ocat mogu omekšati vlaknasto meso.Odabir pravog komada mesa ovisi i o osobnim preferencijama. Ljubitelji sočnog i mekanog mesa mogu odabrati juneći biftek, dok će oni koji vole intenzivnije okuse uživati u svinjskim rebrima ili ramsteku. U Mesnici AS, meso je pažljivo odabrano kako bi zadovoljilo sve ukuse, osiguravajući kvalitetu i svježinu svakog proizvoda.Važno je uzeti u obzir i debljinu komada mesa. Tanji komadi idealni su za brzo pečenje, dok deblji komadi zahtijevaju pažljivo rukovanje kako bi se ravnomjerno ispekli iznutra i zadržali sočnost. Stručnjaci u Mesnici AS rado će vam pomoći odabrati savršenu debljinu mesa za vašu metodu pečenja.Još jedan ključan savjet za savršen roštilj je kvalitetno odležano meso. Odležavanje omogućuje da meso razvije puni okus i postane mekano, što je posebno važno kod govedine. U Mesnici AS, ponuda uključuje pažljivo odležane komade mesa koji su spremni za roštiljanje.Ne zaboravite na pripremu roštilja. Osigurajte da je rešetka čista i dobro zagrijana prije nego što stavite meso. Meso nikada ne treba često okretati – jedno ili dva okretanja tijekom pečenja obično su dovoljna za savršen rezultat.Uz stručne savjete i široku ponudu u Mesnici AS iz Zagreba, priprema roštilja postaje pravo zadovoljstvo. Odabirom kvalitetnog mesa, pravilnim mariniranjem i pažljivim pečenjem, svaki roštilj može postati nezaboravan gastronomski doživljaj za vas i vaše goste.
Saznaj više
Zanimljivo
TTR Kolovrat
Umjetni ovici vs. prirodni – koja je prava opcija za vašu proizvodnju?
U proizvodnji mesnih prerađevina, odabir ovitaka ima velik utjecaj na izgled, teksturu, okus i trajnost gotovog proizvoda. Bilo da se radi o kobasicama, salamama, kulenu ili drugim suhomesnatim delicijama, pravi ovitak nije samo ambalaža – on je aktivni dio proizvoda. Ključno pitanje koje si svaki proizvođač postavlja glasi: umjetni ili prirodni ovici – što odabrati?Kako biste donijeli najbolju odluku za svoju proizvodnju, važno je razumjeti razlike, prednosti i namjenu svakog tipa ovitka.Prirodni ovici – tradicija i autentičnostPrirodni ovici izrađuju se od crijeva životinjskog podrijetla (najčešće svinjskog, ovčjeg ili goveđeg) i već se stoljećima koriste u proizvodnji kobasica. Njihove glavne prednosti su:Autentičan izgled i tekstura, posebno cijenjeni kod tradicionalnih proizvoda,Prozračnost, koja omogućuje ravnomjerno sušenje i fermentaciju,Prirodna jestivost, bez potrebe za guljenjem.Prirodni ovici idealni su za domaće kobasice, kulen, krvavice i fermentirane proizvode. No, zbog njihove nepravilnosti, kraćeg roka trajanja i osjetljivosti na mehanička oštećenja, zahtijevaju veću pažnju u obradi i skladištenju.Umjetni ovici – praktičnost i kontrola u svakom korakuUmjetni ovici izrađuju se od celuloze, kolagena, plastike ili kombinacija materijala. Nude standardizirane dimenzije, ravnomjernu debljinu i veću otpornost, što ih čini idealnim za industrijsku i poluindustrijsku proizvodnju.Njihove prednosti uključuju:Ujednačen izgled i veličina proizvoda – lakša serijska proizvodnja,Duži rok trajanja i lakše skladištenje,Pojedini modeli su jestivi (kolagen) ili se lako skidaju (celulozni),Mogućnost tiska i brendiranja na ovitku.Umjetni ovici posebno su korisni za polutrajne i trajne salame, hrenovke, mortadele i proizvode s preciznim standardima.Kako odabrati pravu opciju?Odabir između umjetnih i prirodnih ovitaka ovisi o više čimbenika: vrsti proizvoda koji izrađujete, načinu prerade, tehnologiji proizvodnje, ciljanoj potrošačkoj skupini i željenom vizualnom dojmu.Ako težite tradicionalnosti, autentičnom okusu i ručnoj izradi – prirodni ovici su vaš izbor. Ako vam je važna standardizacija, dugotrajnost i visoka produktivnost – umjetni ovici pružaju više kontrole i stabilnosti u svakom koraku.Za mnoge proizvođače najbolji rezultat daje kombinacija oba rješenja – prirodni ovici za specijalitete i lokalnu ponudu, umjetni za veću serijsku proizvodnju.Stručno savjetovanje i nabava na jednom mjestuAko niste sigurni što bi najbolje odgovaralo vašoj proizvodnji, obratite se stručnjacima iz TTR Kolovrat iz Zagreba. Ova specijalizirana tvrtka nudi širok izbor prirodnih i umjetnih ovitaka, uz profesionalne savjete i prilagodbu vašim tehnološkim potrebama.Bez obzira jeste li veliki proizvođač, OPG ili obiteljska mesnica, u TTR Kolovratu pronaći ćete pouzdane partnere za razvoj i optimizaciju vaših proizvoda.Više informacija potražite na www.ttr-kolovrat.hr i unaprijedite svoju proizvodnju s ovicima koji savršeno odgovaraju vašem procesu i viziji.
Saznaj više
MESNICA "AS"
Kako odabrati savršen komad mesa za roštilj? Savjeti stručnjaka iz Mesnice AS
Roštiljanje je umjetnost koja započinje odabirom savršenog komada mesa. Bez obzira na to pripremate li roštilj za obitelj, prijatelje ili posebnu prigodu, pravilan odabir mesa ključan je za postizanje vrhunskog okusa. U Mesnici AS iz Zagreba, stručni mesari dijele svoje savjete kako biste svaki put pripremili savršeni roštilj.Prvo pravilo odabira mesa za roštilj je uzeti u obzir vrstu roštilja i način pripreme. Ako preferirate brzo pečenje na visokoj temperaturi, poput tave za roštilj ili klasičnog roštilja na ugljen, idealni su komadi poput ramsteka, pilećih prsa ili svinjskih kotleta. Za sporije pečenje na nižim temperaturama, rebarca ili marinirane svinjske krmenadle odličan su izbor jer zahtijevaju dulje vrijeme za savršeno pečenje.Marinade igraju ključnu ulogu u pripremi mesa za roštilj. Kod komada poput piletine ili svinjetine, mariniranje dodaje sočnost i bogatstvo okusa. Jednostavna marinada na bazi maslinovog ulja, češnjaka i ružmarina čini čuda, dok limunov sok ili ocat mogu omekšati vlaknasto meso.Odabir pravog komada mesa ovisi i o osobnim preferencijama. Ljubitelji sočnog i mekanog mesa mogu odabrati juneći biftek, dok će oni koji vole intenzivnije okuse uživati u svinjskim rebrima ili ramsteku. U Mesnici AS, meso je pažljivo odabrano kako bi zadovoljilo sve ukuse, osiguravajući kvalitetu i svježinu svakog proizvoda.Važno je uzeti u obzir i debljinu komada mesa. Tanji komadi idealni su za brzo pečenje, dok deblji komadi zahtijevaju pažljivo rukovanje kako bi se ravnomjerno ispekli iznutra i zadržali sočnost. Stručnjaci u Mesnici AS rado će vam pomoći odabrati savršenu debljinu mesa za vašu metodu pečenja.Još jedan ključan savjet za savršen roštilj je kvalitetno odležano meso. Odležavanje omogućuje da meso razvije puni okus i postane mekano, što je posebno važno kod govedine. U Mesnici AS, ponuda uključuje pažljivo odležane komade mesa koji su spremni za roštiljanje.Ne zaboravite na pripremu roštilja. Osigurajte da je rešetka čista i dobro zagrijana prije nego što stavite meso. Meso nikada ne treba često okretati – jedno ili dva okretanja tijekom pečenja obično su dovoljna za savršen rezultat.Uz stručne savjete i široku ponudu u Mesnici AS iz Zagreba, priprema roštilja postaje pravo zadovoljstvo. Odabirom kvalitetnog mesa, pravilnim mariniranjem i pažljivim pečenjem, svaki roštilj može postati nezaboravan gastronomski doživljaj za vas i vaše goste.
Saznaj više