OCIJENI

Nutricionizam - istina leži daleko od dijete

Objavljeno: 26.5.2022. 23:55

"Od sutra sam na dijeti" - Toliko često ponavljana da se više ni ne shvaća ozbiljno.


Kada kažemo riječ „dijeta“ odmah se sjetimo muke, odricanja, gladi, frustracije, svakodnevnog vaganja, žrtvovanja i svih nekakvih negativnih emocija. Zato nam je i mrsko „ići na dijetu“. Kada se i natjeramo da odemo na tu strašnu dijetu, izdržimo tjedan, dva, možda i mjesec. I to nekako ide. Ali što se događa onda?


Rezultati su sve sporije vidljivi, opada motivacija, želja za jedenjem i određenom hranom koju smo izbacili je sve veća i polako posustajemo od plana i vraćamo se svojim početnim prehrambenim navikama. Polako vraćamo izgubljenu kilažu, kažemo si „ma, sad ću jedno vrijeme uživati u hrani pa ću probati opet“ i vraćamo se začaranom krugu gubljenja i vraćanja kilograma, dijetama i prejedanjima.


Istina leži daleko od dijete


Upravo zbog restrikcije kalorijskog unosa i određene hrane većina dijeta je neodrživa zbog čega se preporuča promjena životnih navika. U teoriji je pravilna prehrana vrlo jednostavna, no ono što komplicira cijelu stvar jest ukomponirati „teroriju“ u svakodnevni život („teroriju“ sam napisala slučajno, ali zapravo ima smisla – teror ukomponirati teoriju u život ). Promijeniti naviku je teško. No nije neizvedivo.


Problem je kada previše navika mijenjamo odjednom. Naravno da smo onda tužni i nezadovoljni. Krenimo korak po korak. Sitnicu po sitnicu. I tako malo po malo dok ne dođemo do onoga kako to zapravo treba izgledati.


Nije poanta smršaviti i vratiti se nazad onome što nas je i dovelo do toga da se udebljamo.


Promijenimo životni stil i održimo nove navike koje će nas učiniti vitkima i zdravijima. I da, možeš uživati u hrani i kada se hraniš zdravo! Samo treba pronaći fine recepte.

Kako bi pronašli savršene recepte namijenjene baš za vas, kontaktirajte nas putem telefona ili mrežnih stranica. Uistinu smo posvećeni svakom klijentu i naš je najveći cilj njihovo zadovoljstvo.


OCIJENI