OCIJENI

Kako pravilno odabrati motornu pilu?

Objavljeno: 25.11.2022. 14:26

Motorna pila je iznimno moćan, ali i potreban alat koji bi se trebao naći u svakoj dobroj alatnici. Neovisno je li Vam potrebna profesionalno ili privatno, uvijek je najbitnija kvaliteta pri odabiru motorne pile. 

Motorna pila mora biti dovoljno snažna za određenu namjenu – bilo da se radi o orezivanju grana, obaranju stabala ili o svim ostalim poslovima koje imate. 

Uvijek je dobro prije kupovine motorne pile postaviti si određena pitanja, kao što su:

  • Koliko često ću upotrebljavati motornu pilu?
  • Koju vrstu drva ću najčešće piliti?
  • Koliko mi je važna ergonomičnost pile?
  • Trebam li jednostavan pristup filtru zraka i svjećici?

Sigurnost 

Naši partneri Stihl i Husqvarna, ne samo da su svojevrsno ime u svijetu reznih alata, već i proizvode motorne pile čije je rukovanje puno jednostavnije nego rukovanje s brojnim njihovim konkurentima. Pri tome ne treba zaboraviti ni na sigurnost u uporabi te njima možete rukovati bez straha i zadrške. Lanci motorne pile su iznimno oštri, a također treba obratiti i pozornost na opasnost od povratnog udarca zbog kojeg često korisnik može izgubiti kontrolu i ravnotežu. 

Snaga

Pri odabiru prave motorne pile potrebno je samo proučiti potrebne konjske snage za posao koji ćete s motornom pilom raditi jer ovisno o što češće trebamo upotrebljavati pilu, što je teži posao koji ćete obavljati, to Vam je potrebnija jača pila. 

Veličina i pristupačnost

Veličinu motorne pile određuju zapremnina klipa ( cm³ ) i snaga motora ( KS ili Kw ). Za tvrdo drvo, potrebno je odabrati veću i jaču pilu. Premalena pila u tom slučaju bi se puno brže uništila. Ako ćete orezivati grane onda je manja i lakše uparljiva pila pravi izbor za Vas! Osim toga potrebno je i razmisliti koliko jednostavan pristupu filtru zraka i svjećici želite.

Za sigurnost i pouzdanost u Vašoj alatnici, posjetite www.colibri.hr ili nas pratite putem naše Facebook stranice Colibri Servis. Uz iznimno širok raspon opreme koja će zadovoljiti i najizbirljivijeg kupca, nudimo i brojne savjete o tome kako se alatima koristiti. Svakako u našoj poslovnici za Vas je tu naše osoblje koje će Vam odgovoriti na sva dodatna pitanja i pomoći odabrati pravu pilu za Vas!

OCIJENI