Četiri razloga zašto su staklena vrata odličan izbor

Objavljeno: 6.11.2017. 9:52

Staklena vrata postala su jedan od najpopularnijih materijala koji se koristi za uređenje interijera. Naime, staklo ima mnoge prednosti koje ga čine odličnim izborom, a jedna od njih je to što se uklapa u sve prostorije. Dom ili poslovni prostor čine estetski privlačnim, atraktivnim, jedinstvenim, učinkovitim i fleksibilnim, fukncionalnijim, sigurnijim i modernijim.

1. Oku ugodno

Staklena vrata savršeno se uklapaju u sve vrste interijera te prostor čine modernijim i otvorenijim jer dopuštaju ulaz svjetlosti. Također prostoru daju novu dimenziju i izgled jer se mogu uređivati. Staklena vrata možete urediti raznim dekorativnim tehnikama poput pjeskarenja, vitraja, fuzija, lakiranja i oslikavanja. Mogu se i ugraditi u kombinaciji s drugim materijalima poput metalnih i drvenih okvira.

2. Velika mogućnost izbora

Staklena vrata proizvode se u raznim oblicima, što vam omogućuje da odaberete oblik koji vam najbolje odgovara. Zaokretna vrata najbolji su izbor za pregrađivanje prostora jer pružaju transparentnost. Dok klizna vrata prostor čine elegantnijim, modernijim i prozračnijim. Možete ugraditi i automatska staklena vrata, koja su vrlo funkcionalna. Naime, vrlo su prilagodljiva te se lagano i bešumno zatvaraju i otvaraju. Također, omogućuju optimalnu potrošnju energije.

                                    

3. Dugi vijek

Staklena vrata su fleksibilna i izdržljiva jer se izrađuju od posebnih vrsta kaljenog stakla, što omogućuje čvrstoću i sigurnost. Naime, staklo je otporno na vlagu i promjene temperature, pa neće doći do deformiranja. Također, okviri se izgrađuju od nekorozivnih materijala, stoga se mogu ugraditi u različitim dijelovima interijera kao što su kupaonice i kuhinje.

4. Lako održavanje

Lakoća rukovanja i održavanja još je jedna velika prednost staklenih vrata. Površine se vrlo lako čiste, što onemogućuje stvaranje različitih mikroorganizama poput gljivica te tvrdokornih mrlja. Ako je riječ o staklenim vratima tuš kabine, dovoljno ih je očistiti mješavinom octa i vode. Ocat je odlično oružje u borbi protiv kamenca i ostalih nečistoća te je ekološki prihvatljiv.

Kvalitetna staklena vrata možete pronaći na adresi Senjska 1b u Karlovcu gdje se nalazi tvrtka AVR sistem, koja se bavi proizvodnjom i montažom staklenih vrata i pregradnih stijena po svačijem ukusu. Možete birati izmežu različitih oblika te vrsta poput kaljenog, laminiranog, pjeskarenog, emajliranog, izo, ultra clear, satinato i lacobel stakla.