OCIJENI

Sve što trebate znati o dermalnim filerima

Objavljeno: 7.8.2022. 21:56

Svi težimo imati zdravo i mladoliko lice. No, s godinama naše lice gubi potkožno masno tkivo, a koža gubi svoju elastičnost. Zbog toga se na licu pojavljuju bore i druge nepravilnosti. Dermalni fileri trenutno su među najtraženijim estetskim zahvatima u Hrvatskoj, a mi vam donosimo sve što trebate znati o njima.

Što su dermalni fileri?

Dermalni fileri su injekcije s tekućinom koja se sastoji od hijaluronske kiseline i vitaminskih koktela koji zaglađuju bore i poboljšavaju tonus i elastičnost kože. S obzirom na to da su gotovo identični sastavu kože, tijelo ih s vremenom prirodno apsorbira, baš kao što to čini i s vodom u našem organizmu koje, kako starimo, ima sve manje.

Za što se sve koriste dermalni fileri?

Dermalni fileri najčešće se koriste za povećanje usana i za popunjavanje bora na licu. Pomoću dermalnih filera mogu se naglasiti konture lica, pa čak i umanjiti vidljivost ožiljaka od akni. Moguće je postići punoću obraza, brade, udubina ispod očiju i linije čeljusti.

Glavna prednost dermalnih filera je to što licu i usnama daju prirodan i zdrav izgled. To je moguće jer je njihov glavni sastojak hijaluronska kiselina koja je prirodni sastojak naše kože te ih koža stoga prirodno apsorbira. Primjena dermalnih filera posebno je učinkovita kod ranih znakova starenja.

Kako izgleda tretman?

Dermalni fileri ubrizgavaju se iglom, nakon stavljanja lokalnog anestetika u obliku anesteziološke kreme. Terapija je gotovo bezbolna i traje od 15 do 30 minuta.

Koliko traju dermalni fileri?

Učinak dermalnih filera traje od šest mjeseci do godine dana. Tada se pacijent može i ne mora odlučiti na novi tretman.

Koje su moguće nuspojave?

Dermalni fileri su neinvazivan estetski tretman pa tako nema ozbiljnijih nuspojava. Pacijent može imati malu oteklinu na mjestima uboda koja traje maksimalno 12 sati, a potom postaje neprimjetna te lice počne dobivati prirodan regenerirajući izgled. Još neke od nuspojava koje se mogu pojaviti na mjestima uboda su modrice, crvenilo, bol i osjetljivost, no i te će nuspojave proći zajedno sa oteklinom.

Prije nego što se odlučite na tretman dermalnim filerima, svakako vam preporučujemo da se dobro informirate i da na tretman odete kod vrhunskih profesionalaca koji rade s kvalitetnim proizvodima.

Mi u SMILE ART centru pratimo najsuvremenije trendove te pod vodstvom vanjskog suradnika Vinka Gjumlića usavršavamo vlastita znanja o svim novitetima koje svjetska kozmetologija i dermatologija nalažu.

Od dermalnih filera koristimo Juvederm, ali po zahtjevima pacijentica i pacijenata, to može biti Restylane ili Saypha

Ako imate pitanja o dermalnim filerima na koja nismo odgovorili u ovom tekstu, slobodno nas kontaktirajte telefonski, e-mailom ili putem obrasca na našoj web stranici. 

OCIJENI