OCIJENI

Vrhunski vodič za odjeću u trudnoći

Objavljeno: 6.10.2022. 20:01

U najljepšem razdoblju vašeg života ipak vas čeka mnogo pitanja, nesigurnosti i strahova. Čak je i način odijevanja, odnosno odjeća, nešto čemu trebate posvetiti pozornost kako biste bili što zadovoljniji, ali i zdraviji tokom trudnoće. Potrebno je pronaći odjeću koja će pratiti vaše promjene fizionomije u trudnoći.


Što je bolje ne kupiti za vrijeme trudnoće?


Naravno, pri kupnji odjeće u trudnoći imajte na umu maksimalnu udobnost. Nemojte si dati truda kupiti traperice visokog struka ili uske košulje, jer vjerojatno vrlo brzo nećete moći odjenuti ili ćete ostati bez gumba, a uske traperice vam mogu uzrokovati gljivične infekcije. Također, savjetujemo da si ne kupite balerinke jer vam noge neće biti zahvalne. Radije si nabavite obuću s debljim džonom ili gel jastučićem.


Koja vam je trudnička odjeća potrebna?


Tijelo će vam pak biti zahvalno na A-krojevima haljina i tunika od pamučnog i rastezljivog materijala, a ako vam se sviđa uži kroj, to je sasvim u redu, budući da će se rastezati ovisno o rastu vašeg trbuščića.


Trudničke hlače su neizostavan dio vašeg trudničkog ormara. Hlače bi trebale biti rastezljive, s visokim postotkom pamuka i elastina i svakako na gumicu. Također bi hlače trebale biti šire, s umetkom za trbuh.


Što se donjeg rublja tiče, preporučamo da odmah kupite grudnjake i potkošulju koji će vam kasnije služiti za lakše dojenje. Tako ćete izbjeći nepotrebne dodatne troškove, a grudnjak za dojenje će vam sasvim u redu koristiti i tijekom trudnoće. Nadalje, svakako je dobro da vam grudnjak ne pritišće bradavice te da ne nosite push-up grudnjake ili grudnjake sa žicom jer sprječavaju normalan razvoj grudi, što može dovesti do začepljenja mliječnih žlijezdi te bolnim dojenjem.


Gaćice visokog struka će štititi vaš trbuh, a spriječit će ocrtavanje na odjeći. Sada kada znate na kakvu odjeću obratiti pozornost pri svojoj trudnoći, posjetite Mama Nova webshop, hrvatski modni brend, specijaliziran za trudničku odjeću s ciljem da trudnicama i majkama ponudi izbor udobne, ali i moderne trudničke odjeće. Uz Mama Nova kolekciju, osjećat ćete se udobno i predivno tokom cijele trudnoće.



OCIJENI