OCIJENI

Wine tasting: Znanost i umjetnost kušanja vina

Objavljeno: 23.8.2023. 9:44

Vino se često naziva eliksirom duše, a svaka njegova kapljica odražava povijest, zemlju i kulturu regije iz koje dolazi. Međutim, svako vino ima svoju jedinstvenu priču koja se može ispričati samo kroz kušanje i uživanje u njemu. Kušanje vina ne služi samo tome da se otkrije ukus vina, već je duboko ukorijenjeno u znanosti i umjetnosti.

Znanost kušanja vina

Na znanstvenoj razini, svako vino je rezultat kombinacije terroira, klimatskih uvjeta, sorti grožđa i vještine vinara. Terroir se odnosi na specifičnu kombinaciju tla, klime i topografije gdje se vinova loza uzgaja. Ove razlike u terroiru, vinogradima i položaju pružaju svakom vinu njegov jedinstven karakter.

Umjetnost kušanja vina

Umjetnost kušanja vina proizlazi iz sposobnosti prepoznavanja ovih različitih faktora i interpretacije njihovog utjecaja na ukupni dojam vina. Ovo je razlog zašto se može reći da je svako vino kao umjetničko djelo - rezultat je mnogih slojeva kreativnosti i strasti.

Vino.like i BottigliaWine & Deli - Vaš vodič kroz svijet vina

Zamislite prostor gdje možete ne samo kušati vino, već i razumjeti njegovu priču. Bottiglia Wine & Deli, novootvoreni wine bar tvrtke Vino.like, pruža upravo to. Uz bogatu ponudu vina, ovaj wine bar nudi i edukaciju o vinima, savršeno upotpunjenu s delikatesama koje odgovaraju svakom izabranom vinu.

Edukacija je ključ. Koliko ste se puta našli izgubljeni među policama vina, želeći razumjeti razliku između pjenušca i šampanjca ili koje vino poslužiti uz određeno jelo? Djelatnici Vino.like su ovdje da Vam pomognu. Njihovo stručno znanje pružit će Vam ne samo informacije o vinima, već će Vam i pomoći u otkrivanju vlastitih preferencija.

Uz Vino.like, vino više nije samo piće; to je iskustvo. Od promocije vina u vinotekama prodajnih centara do savjetovanja ugostiteljskim objektima, Vino.like je most između vinara i ljubitelja vina, čineći vinski svijet pristupačnim svima.

Zato, sljedeći put kada želite otkriti čaroliju vina, posjetite Bottiglia Wine & Deli. Neka vaša vinska avantura počne ovdje.


Napomena: Za sve one koji traže nezaboravno iskustvo kušanja vina, Bottiglia Wine & Deli otvoren 18:00 - 00:00 od ponedjeljka do četvrta i nedjeljom te 18:00 - 01:00 petkom i subotom. 

OCIJENI