OCIJENI

Vinska škola: Što sve možete naučiti o vinima

Objavljeno: 13.1.2022. 13:36

Vino nas vraća u iskonski život, u raj i pokazuje nam kamo ćemo prispjeti na kraju svjetskog blagdana, rekao je mađarski filozof i književnik Béla Hamvas, a mi se možemo složiti da je zasigurno bio u pravu. Vino uz romantičnu večeru u dvoje, vino na svečanom eventu, vino kada želimo dodatno naglasiti neki događaju u životu – dobro vino povezuje mnoge lijepe stvari. Upravo zato korisno je znati nešto o tom čarobnom napitku, važno je i ustanoviti koja sorta nama najviše odgovara i u kojoj prilici posegnuti za kojim tipom vina – kako bismo odgovorili na sva pitanja, pomoći će nam vinska škola.
   
Vinska škola

Iako se u nazivu krije riječ škola, zaboravite na sve one teške ispite, zamorne zadaće i nezanimljive profesore – vinska je škola specijalna vrsta škole gdje ćete dolaziti i odlaziti s osmijehom. Nadahnuti predavači, nikada prazne čaše i društvo koje poput vas želi saznati sve o vinima recept su za ugodna večernja druženja. Dok kušate različite sorte vina, učite i o mirisu i boji vina, o utjecaju podneblja na sortu određenog vina, ali ćete i konačno naučiti koje se vino najbolje sljubljuje s kojim glavnim jelom.
   
Benefiti

Što se tiče same svrhe i koristi upisa u jednu takvu školu, nabrajati ih možemo do beskonačnosti! Niste li se nebrojeno mnogo puta našli u situaciji kada u restoranu trebate odlučiti čaša kojega vina najbolje odgovara vašem rižotu ili ramsteku? Nakon uspješno završene vinske škole baratat ćete vrstama vina bolje nego li možete to i zamisliti.
   
Znanje i…

..društvo! Osim što ćete na predavanjima vinske škole naučiti baš sve što vas je ikada zanimalo o vinima, uživat ćete s ljudima sličnih interesa i hobija poput vašega. Naravno, sa sobom uvijek možete povesti partnera ili dragoga prijatelja, ali sklopiti nova prijateljstva uvijek je lakše uz čašu vrhunskoga vina, zar ne?

Winebox olakšat će vam pronalazak idealnog vina za obilježavanje godišnjice ili proslave rođendana, a naučit će vas sve i o raskošnim vinskim sortama, pjenušavim vinima i o tome kako ih mirisati i kušati. Konačno ćete pronaći vino koje najbolje paše vašim okusnim pupoljcima, a moći ćete i razabrati koje vino odabrati uz glavno jelo ili desert. Sjajno, zar ne?

OCIJENI