OCIJENI

Prodaja i distribucija vina na području čitave Hrvatske

Objavljeno: 13.1.2022. 13:34

Hrvatska je riznica autohtonih sorti vinove loze od koje se proizvode jedinstvena vina i u samom je svjetskom vrhu po njihovom broju u čemu prednjači Dalmacija.

Najpoznatije dalmatinske  sorte su plavac mali, pošip, crljenak kaštelanski, maraština, plavina, zlatarica, babić, trnjak, lasina, grk…. koje su strancima možda nepoznate, no svaki naš vrsni poznavalac vina znat će ih navesti u bilo koje doba dana ili noći. Većina naših proizvedenih vina u unutrašnjosti su bijela, dok se crveno uglavnom proizvodi duž obale. Osim toga, proizvode se rose vina, te posebna vina, kao što su pjenušci i desertna vina.Nakon svega ovoga napisanoga, postavlja se pitanje gdje je najbolje nabaviti sva naša hrvatska vina. Jedan od najzanimljivijih distributera i prodavača vina na području čitave Hrvatske je obrt za promidžbu, trgovinu i usluge – Vino.like. Tim Vino.like sastoji se od ljubitelja vina, koji su svoje iskustvo stekli radeći u vinskoj distribuciji, kroz sommelierske tečajeve i svakodnevnim istraživanjem, degustacijom i proučavanjem  starih autohtonih sorti manje poznatih širem krugu ljudi.

Njihova ljubav prema vinima povezala je male vinare, kao što su Pilač, Violić, Kolar, Cibilić, Valenta, Perak, Antičević, Gašpar, Matela, Sladić, Županović i mnoštvo drugih.  Ako otvarate novi restoran, pripremate novu vinsku kartu u svom restoranu ili hotelu, organizirate vjenčanja i ostale događaje, a ne znate koja vina preporučiti svojim gostima, svakako kontaktirajte Vino.like koji će vam sa svojim dugogodišnjim iskustvom preporučiti upravo ono što vama treba. Vino.like pronalazi, prodaje i distribuira autohtone hrvatske sorte prvenstveno malih vinara diljem Hrvatske i birajući njih izabirete pravu hrvatsku kvalitetu.Od ove godine u sklopu Vino.like nalazi se vinski centar Wine box. Wine box je projekt koji je nastao u cilju promoviranja vinske kulture, autohtonih sorti i malih vinara Dalmacije. U ponudi su, uz dalmatinska vina,  zastupljene sve hrvatske vinske regije te etikete najpoznatijih svjetskih vina. U centru Wine Box održavaju se vinske radionice, promocije dalmatinskih vinara, edukacije za ugostiteljske objekte i vinske škole za građane.

Naš je cilj Wine box projektom unaprijediti vinsku kulturu, promovirati dalmatinske autohtone sorte te obogatiti turističku ponudu Splita i Dalmacije.

OCIJENI