OCIJENI

Brisoleji

Objavljeno: 8.4.2019. 14:02

Brisoleji su idealna sjenila za velike staklene površine. Vrlo su kompaktni i otporni, a mnogo su veći od ostalih standardnih sjenila.

Zbog svoje veličine predstavljaju značajan estetski element na fasadi, dajući objektu hi-tech izgled. Osim svoje osnovne funkcije zasjenjivanja, pružaju i dodatnu toplinsku zaštitu. Najčešće su eliptičnog oblika, fiksno ili pomično učvršćeni na aluminijsku konstrukciju ispred fasade objekta.

Lamele brisoleja mogu biti orijenirane vodoravno ili okomito. Reguliranje lamela može biti ručno ili elektronski. Brisoleji se mogu upotrebljavati i kao zaštita ili ograda za različite tipove terasa.


GLAVNE PREDNOSTI BRISOLEJA:
Zaštita od svjetlosti i mogućnost regulacije svjetlosti u prostoru
95% zaštita od termičke energije sunca, koja sprečava pregrijavanje prostora
99% zaštita od UV zraka
Vijek trajanja preko 30 godina
Stabilnost kod jakog vjetra
Štednja energije – ljeti hlađenjem prostora stvarajući sjenu, zimi grijanjem korištenjem energije Sunca
Moguća izvedba i na horizontalnim krovnim površinama
Mogućnost izbora oblika i boja

FIKSNI BRISOLEJI
Fiksni brisoleji prikladni su za zasjenjivanje poslovnih zgrada i drugih sličnih većih objekata, gdje nema potrebe za regulacijom svjetlosti.

Koriste se kao fasadni element kod zasjenjivanja horizontalnih staklenih površina. Predstavljaju savršeno rješenje tamo gdje je fasadu potrebno zaštititi od vjetra, kiše i snijega.


POMIČNI BRISOLEJI
Pomični brisoleji namijenjeni su zasjenjivanju svih staklenih površina i također za zatvaranje loža balkona i terasa.

Vrlo su jednostavni za montažu i demontažu (sadrže samo tri sastavna dijela), a možemo Vam ih montirati na različite naklone fasada te po modelu.

OCIJENI