OCIJENI

Sterilizacija i kastracija za dobrobit vašeg ljubimca i zajednice

Objavljeno: 6.10.2023. 16:25

Briga o kućnim ljubimcima nosi sa sobom odgovornost koja ide iznad i dalje od osnovne brige o njihovoj prehrani i zdravlju. Sterilizacija i kastracija predstavljaju važne korake u održavanju zdravlja i sreće vašeg ljubimca, kao i u oblikovanju bolje zajednice za sve nas.

Zašto sterilizirati ili kastrirati vašeg ljubimca?

1. Poboljšava zdravlje: Smanjuje rizik od infekcija reproduktivnih organa, tumora mliječnih žlijezda i maternice kod ženskih životinja, te prostate u muških životinja.

2. Smanjuje nepoželjno ponašanje: Ublažava agresivnost (nesterilizirani i nekastrirani ljubimci često pokazuju agresivno ponašanje, povećavajući rizik od incidenata vezanih uz ugrize i sukobe životinja), obilježavanje teritorija mokraćom i lutanje u potrazi za partnerom.

3. Kontrola populacije: Sprječavanje nekontroliranog razmnožavanja smanjuje broj napuštenih životinja i prenatrpanost skloništa.

Sterilizacija i kastracija važni su koraci u brizi o vašem ljubimcu i doprinose općem dobru zajednice. Osim što pridonosi zdravlju vašeg ljubimca, ovi postupci pomažu u kontroliranju populacije, smanjuju broj napuštenih životinja i poboljšavaju sigurnost u zajednici. Razgovarajte s veterinarom kako biste saznali više o postupku i najboljem vremenu za provedbu sterilizacije ili kastracije vašeg ljubimca. Vaša odluka može imati dugoročne pozitivne učinke na vašeg ljubimca i zajednicu u kojoj živite.

U Veterinarskoj ambulanti Turković imamo sve što vaš ljubimac treba za dug i sretan život. Iskoristite besplatan prvi pregled za novonabavljene ljubimce i osigurajte im najbolju njegu. Naš tim stručnjaka nudi širok spektar usluga, uključujući zaštitna cijepljenja, mikročipiranje, kirurške zahvate i još mnogo toga. Možete nas zapratiti i na Facebooku.


OCIJENI