OCIJENI

Zašto je važno redovito servisirati automobil?

Objavljeno: 28.6.2022. 6:42

Svake godine postoji određena to do lista obaveza koju ne smijete propustiti napraviti, kao što je godišnji sistematski pregled, provjeriti trajanje dokumenata, tehnički pregled automobila, odvesti psa/mačku veterinaru i slične obaveze – a tom popisu svakako dodajte i servisiranje automobila. Donosimo vam razloge zašto je servisiranje automobila neophodno učiniti svake godine.


  1. Sigurnost na cesti

Godišnje servisiranje automobila dugoročno omogućava veću sigurnost na cesti. Potpuno sigurno vozilo smanjuje šanse da se dogodi nesreća uzrokovana kvarovima koji nisu na vrijeme detektirani. Oni mogu biti direktni ili indirektni krivac, stoga provjerite ispravnost svojih vozila.


  1. Prevencija većih problema

Dodatni benefit godišnjeg i redovitog servisiranja automobila je prevencija većih problema. Pronađe li vaš ovlašteni serviser manji kvar, on će biti uklonjen prije nego li mali kvar rezultira velikim problemima koji bi onda zaista značajno utjecali na stanje vašeg automobila. Neki od većih problema koji se mogu javiti, mogu biti nepopravljiva šteta stoga servisirajte svoj automobil redovito.


  1. Financijska ušteda

Osim što ćete prevenirate velike kvarove, ranom detekcijom kvara na redovitom godišnjem pregledu – uštedjet ćete novac! Vaš budžet bit će vam iznimno zahvalan ako izdvojite manju svotu novaca za redoviti pregled automobila nego ako zanemarite servisiranje. Troškovi održavanja automobila mogu zaista biti vrtoglavo visoki, ali još su vrtoglaviji troškovi popravaka.


  1. Male stvari od velikog značaja

Na godišnjem servisu automobila provjeravaju se mnoge stvari: kočnice, motor, akumulator, ručna, ulje, dotok benzina/nafte u motor i slično. Također, provjeravaju se i sitne stvari poput klime, tlaka u gumama, provjera filtera, pa čak i provjera tekućine za pranje stakla. Detaljnim pregledom vašeg automobila, serviser će osigurati da je svaki aspekt u potpunosti ispravan – jer nijedna neispravna sitnica nikad nije zanemariva.


  1. Vožnja bez brige

Nije najvažniji, ali je svakako važan aspekt redovitog servisiranja: vožnja bez brige. Znajući da ste provjerili svoje vozilo i da je ono ispravno, možete se fokusirati na vožnju. Preko 90% svih nesreća posljedica su ljudske greške, a faktor koji može pomoći u sprječavanju nesreće je vožnja u ispravnom automobilu i koncentrirana vožnja.


Većina nas ne može sama napraviti detaljan servis svog automobila, stoga je to najbolje prepustiti u ruke profesionalcima kao što su djelatnici AUTOSERVISA TOMC. U svojih dugih 28 godina poslovanja, izvršili su mnoge auto-dijagnostike i servisirali su brojne automobile. Osim što servisiraju automobile, u AUTOSERVISU TOMC možete ugraditi klimu, kupiti motorno vozilo ili rezervne dijelove. Nemojte zaboraviti: kao što je za vas bitno da odete na godišnji sistematski, bitno je i za vaš automobil. 

OCIJENI