MojKvart.hr koristi kolačiće („cookie“) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda MojKvart.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više informacija   zatvori obavijest

ZU Ljekarne Lipa

Ivane Brlić Mažuranić 58, 10090 Zagreb

GINKO BELUPO - AKCIJA !

24.09.2010. 14:45

Ginko je visoko, razgranato, listopadno drvo koje potječe iz Kine i Japana, a staro je oko 200 milijuna godina, pa se još naziva i "živim fosilom". Prepoznatljiv je po listovima lepezastog oblika koji su prošarani nepravilnom mrežom žila.

U listovima su ukoncentrirani jedinstveni ljekoviti sastojci ove biljke, ginkovi flavonoidi i trepeni koji djeluju antioksidativno. Iz osušenih se listova proizvode standardizirani ljekoviti pripravci. Sjeme ginka je, naprotiv, toksično.
Ginko povoljno djeluje na krvnu cirkulaciju u mozgu i udovima, time poboljšava pamćenje i koncentraciju, te smanjuje zujanje u ušima, rizik od ateroskleroze i osjet hladnih ruku i nogu.

Propisanu količinu ekstrakta ginka (80-240 mg) valja uzeti podjeljeno u 2-3 doze dnevno.
Ginko je moćan lijek i ne preporuča se uzimati zajedno s drugim lijekovima protiv zgrušnjavanja krvi ili onima za epilepsiju, tjeskobu i depresiju.

U NAŠOJ LJEKARNI MOŽETE NAĆI PROIZVOD GINKO BELUPO PO SNIŽENOJ CIJENI !

Prikaz ostalih popusta