OCIJENI

Fiksna i mobilna protetika

1 pregleda/dan | Objavljeno: 26.04.2024. 21:07

Zubna protetika je grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba, a razlikujemo fiksnu i mobilnu protetiku.

Fiksni radovi su oni koji se trajno - fiksno cementiraju na određene zube, pacijent ih ne može skinuti i čine vrhunsku imitaciju vaših prirodnih zubi. Kada je korijen zuba zdrav, a postoji bilo kakva potreba za nadoknadom krune zuba na njega se cementira krunica. Ona može biti od više materijala kao što su metal keramika (metal je unutar krunice i ne vidi se), cirkon keramika i staklokeramika. Most se sastoji od više povezanih krunica. Ako je došlo do gubitka nekog zuba, susjedni zubi s jedne i s druge strane se bruse i postaju nosači mosta koji se na njih cementira kako bi se krunicama popunio prazan prostor gdje nedostaje jedan ili više zubi.

Mobilni radovi se rade kada iz bilo kojeg razloga fiksni nadomjesci nisu opcija te njih pacijent vadi iz usta radi održavanja oralne higijene. Razlikujemo nekoliko opcija mobilne protetike. Djelomična proteza se radi kod nedostatka većeg broja zubi, a dodatno se žičanim kvačicama fiksira na postojeće zube. Kombinirana proteza je djelomična proteza koja se sastoji od fiksnog i mobilnog dijela čime više estetski zadovoljava jer se žičani elementi ne vide. Potpuna ili totalna proteza se izrađuje kada nedostaju svi zubi u usnoj šupljini. Njihova dodatna fiksacija može se ostvariti ugradnjom implantata u kost na koje se proteza fiksira.

Ne postoji slučaj koji naš protetski tim neće moći riješiti, prije svega kvalitetno i brzo. Iza svojih protetskih radova stojimo i dajemo 5 godina garancije ukoliko se pacijent pridržava naputaka doktora specijaliste protetike. Naš stručni tim iza sebe ima veliko iskustvo i znanje u protetici, a svakako je velika prednost postojanje zubotehničkog laboratorija u sklopu ordinacije, što nam uvelike ubrzava proces predaje protetskog rada.

www.ledikdent.hr/hr/usluge/protetika/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI