OCIJENI

Restauracija skulptura

0 pregleda/dan | Objavljeno: 25.04.2024. 05:46

Restauracija je proces očuvanja materijalne, povijesne i oblikovne baštine, kroz koji se produžuje životni vijek predmeta ili građevine. Restauracija skulptura odnosi se na obnavljanje unutrašnje i vanjske skulpture oštećene vremenom i vremenskim uvjetima i ostalim faktorima. Važnost pravilne izvedbe radova je ključna za očuvanje integriteta skulpture i zadržavanja vjerodostojnosti.

Skulpture dijelimo na vanjske i unutarnje. Na svaku od skupina djeluju različiti čimbenici pa je stoga pristup drugačiji. Kod pravilne restauracija ključno je procjenjivanje trenutnog stanja zbog određivanja početnih smjernica konzervacije. Nakon početne procjene, određuju se glavne karakteristike skulpture; materijal, godina izgradnje i stil. Restauracija je spoj znanosti i umjetnosti i vrlo je važno da ljudi koji rade taj posao budu stručni i upućeni u zadatak.

https://www.dok-art-restauriranje.hr/Usluge-S12983

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI