OCIJENI

Difuzijski kapacitet pluća

1 pregleda/dan | Objavljeno: 23.04.2024. 17:31

Mjerenjem difuzijskiog kapaciteta pluća za ugljikov monoksid (DLCO) dobije se uvid u sposobnost prelaženja plinova kroz alveolarno-kapilarnu membranu. Izvođenje pretrage:
DLCO se mjeri određivanjem ugljičnog monoksida (CO) u uzorku zraka uzetom na kraju ekspirija a nakon što pacijent udiše male količine CO. Rezultati mjerenja: Smanjeni su kod promjena koje oštećuju plućnu vaskulaturu i bolesti koje oštećuju plućni parenhim difuzno: emfizem i plućna fibroza, smanjena alveolarnu ventilaciju (VA), stanje nakon resekcije pluća jer je totalni plućni volumen smanjen. Pretraga se redovno koristi u praćenju intersticijskih promjena kod navedenih stanja i kod autoimunih bolesti koje oštećuju alveokapilarnu membranu. Danas, u vrijeme Covid infekcija i post-Covid stanja važna je metoda u dijagnostici i praćenju oštećenja pluća nakon intersticijskih upala pluća i fibroznih promjena. Javite nam se već danas za ovu pretragu!

https://poliklinika-spalato.hr/respiratorni-laboratorij/

Postavite pitanje / Zatražite ponudu

Odgovaramo u roku 24h

MojKvart.hr se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika u skladu sa Zakonom. Za više informacije kliknite Privatnost korisnika. Za nastavak označite kvačicom Privolu za korištenje osobnih podataka.

Prikaz ostalih popusta

OCIJENI