Kako do knjigovodstva za OPG

Zadovoljni ste kako vaš obiteljski posao napreduje i razmišljate o modernizaciji i unapređenju procesa rada i poslovanja te povećanu proizvodnog kapaciteta. U tom slučaju najbolje rješenje su bespovratne potpore iz EU fondova. Riječ je o nekoj vrsti financijskih instrumenata koji podupiru provedbu projekata u svrhu razvoja pojedinih djelatnosti. S ovom financijskom potporom možete ostvariti željeno napredovanje u svom opg-u, neovisno o kojoj vrsti

No, sa samim povećanjem dolazi i do većih financijskih transakcija te prikupljanja potrebne dokumentacije u skladu sa zakonom i propisima. Stoga ako ste do sada sami vodili svoje poslovanje, sada je vrijeme da potražite pomoć knjigovodstvenog servisa. Naime, uredno vođenje poslovnih knjiga nužno je prema zakonu kako bi pravne osobe mogle djelovati u okviru zakonskih propisa te je ujedno važno za uspješno poslovanje i donošenje kvalitetnih odluka.

                                    

Svrha knjigovodstvenog servisa je upravljanje poslovnom dokumentacijom, kako ne bi došlo do pojavljivanja grešaka opasnih za poslovanje. Vođenje OPG poslovanja uključuje knjigu primitaka i izdataka, popis dugotrajne imovine, knjigu prometa, evidenciju o tražbinama i obvezama te knjigu ulaznih i izlaznih računa u slučaju ulaska u Sustav PDV-a. Zato ovaj dio posla prepustite knjigovođi, a vi se koncentrirajte na ideje i projekte s ciljem poboljšanja svojeg posla.

                                       

Uz knjigovodstveni servis Atessa dobivate sve na jednom mjestu jer osim knjigovodstvenih usluga pružaju i administrativne, tajničke, kadrovske te savjetodavne usluge. Čak ni daljina nije problem jer moderne tehnologije omogućuju komunikaciju i poslovanje jednake kvalitete.

Knjigovodstvene usluge servisa Atessa za opg obveznike vođene prema Zakonu o porezu na dohodak, podrazumijevaju:
 
  • sastavljanje poreznih prijava i izvještaja:
-obračun PDV-a (mjesečni, kvartalni, godišnji)
-obračun godišnjeg poreza na dohodak
-vođenje poslovnih i poreznih knjiga:
               - KPI
               - URA, IRA
               -pomoćne knjige u skladu s potrebama obrtnika i specifičnostima djelatnosti koje se obavljaju                        
  • Izrada popisa dugotrajne imovine
  • obračun plaća s doprinosima, porezima i nalozima za plaćanje

Knjigovodstveni servis Atessa još pruža usluge savjetovanja. Sve dodatne informacije potražite na adresi Pavla Lončara 6 u Zaprešiću.