Naše tijelo sve pamti

Objavljeno: 16.4.2018. 15:10

Sve emocije koje doživljavamo tijelo pamti. Bilo da plačete ili se smijete zbog određenog događaja u životu, Vaše tijelo sve pamti. Kombinirani manualni tretman (u daljnjem tekstu KMT) je manualna tehnika koja svoj pristup osobi bazira na činjenici da emocije nastale uslijed određenih događaja u našem životu  (pogotovo ponavljani događaji) direktno utječu na posturu tijela kao i rad svih organa. Tretman predstavlja cjeloviti pristup promatranju ljudskog tijela i duha kao nerazdjeljive cjeline te kao takav upravo ima pozitivan učinak na oboje. Nastao je kao sinteza elemenata iz orijentalnih manualnih tehnika koji su donijeli najbolje rezultate  u višegodišnjoj primjeni  na pacijentima od strane inovatora.Zašto KMT?
Ako uzmemo u obzir da svaka emocija ima svoju karakterističnu energiju kojom se kreće kroz tijelo i direktno utječe na disanje, ritam srca, pulsacije organizma, onda će kao takva utjecati i na tjelesni oblik. Tako s vremenom pod prejakim utjecajem određenih i ponavljanih emocija dio tijela na koji one imaju najveći utjecaj postaje naša „slaba točka“ i manifestira se na fizičkom nivou kroz promjenu oblika, funkcije i pojavu boli uslijed smanjenog ili pojačanog mišićnog tonusa.

Mišićno-fascijalna tenzija izaziva neravnomjerno povlačenje kostiju, kože, potkožnog tkiva pa sve do unutarnjih organa te tako osim promjena na mišićno-koštanoj strukturi (posturi) dovodi i do poremećaja u radu unutarnjih organa i vitalnih funkcija organizma jer se mijenja informacija koja živčanim impulsima ide od mozga ka periferiji. Stoga se tijelo mijenja u zavisnosti od načina na koji osoba iz svoje unutrašnjosti  reagira na uvrede, šok, tugu, bijes, strah, traumu, ljutnju, ljubomoru, stres. Tako prošli i sadašnji bolni osjećaji i iskustva bivaju utkani u tijelo i oblikuju sadašnju posturu.KMT nam daje mogućnost da radom na strukturi tijela i njenoj promjeni također možemo mijenjati protok i pravac pružanja emocionalne energije, a samim time i snagu tih emocija unutar strukture što dovodi i do poboljšanja rada unutarnjih organa te tako postižemo analgetsko i antidepresivno djelovanje.,Sami tretman je vrlo ugodan i opuštajući. Radi se preko udobne odjeće i na ugodnoj podlozi na podu u potrbušnom, leđnom i bočnih položajima. Sastoji se od dijaloga, po potrebi testova procjene, analize posture i samog izvođenja tretmana kroz pokrete pritiskanja, povlačenja, gnječenja, istezanja i reponiranja zglobnih površina praćenih pravilnim disanjem.

Stoga, želite li se osjećati bolje i poletnije, obratite se stručnom timu Centra za zdravlje i ljepotu Taban jer: “Kada osjećate da trebate uložiti u sebe i svoje zdravlje – započnite s temeljima jer, na kraju, sve počinje i završava Tabanom!”