Kako se proizvode kućanski aparati?

Objavljeno: 27.10.2017. 14:46

U današnje vrijeme život bez kućanskih aparata je nezamisliv, zahvaljujući njima štedimo vrijeme te puno brže i jednostavnije obavljamo kućanske obaveze. No, njihov izbor i kupovina nije tako jednostavan jer moramo odabrati aparate koji su funkcionalni i dugotrajni. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da odaberete najbolje aparate.

1. Energetska učinkovitost

Kupovinom energetski učinkovitih aparata sprječavate bespotrebno rasipanje energije pogotovo kada su u pitanju hladnjaci i zamrzivači, koji troše puno energije. Uređaji s višeg energetskog razreda A+ do A+++ troše i do 50 posto manje energije. Naime, ovi aparati su isplativi jer je riječ o dugoročnim rješenju iz razloga što troše manje energije od istih aparata iz nižih razreda te tako poboljšavaju kvalitetu života.

2. Funkcionalnost

Kod kupovine obratite pažnju i na kapacitet uređaja. Većina kućanskih aparata ima različite funkcije i programe, koji omogućuju da uređaj prilagodite svojim potrebama. Tako ćete smanjiti potrošnju energije u kućanstvu te produžiti vijek trajanja aparata. Također nikada uređaje ne ostavljajte u stanju pripravnosti (stand by) jer tako troše i do 25 posto više energije nego kada su u radu.

3. Proizvođač

Informirajte se i istražite proizvođače jer osim što postoji razlika u cijeni, razlike su u garanciji i ovlaštenom servisu, kako bi u slučaju kvara dobili potrebnu i kvalitetnu pomoć. Pošto je riječ o velikim serijama proizvodnje, događaju se propusti, pa možete naići na uređaj s tehničkim pogreškama koje su pojavljuju već na samom početku rada.

4. Estetika

Prije nego što krenete u odabir izmjerite vrata te mjesto na kojem planirate staviti željeni aparat kako se ne bi dogodilo da uređaj ne stane u taj prostor, pogotovo ako je riječ o ugradbenom ili uopće ga ne možete unijeti. Također, kućanski aparati moraju se vizualno slagati s ostatkom interijera.

“Bavimo se proizvodnjom kućanskih aparata te preradom metala i plastike. Također imamo dugogodišnje iskustvo u proizvodnji grijalica za vodu, odnosno bojlera od 10, 15,  30, 50, 80, 100 , 120, 150  i  200 litara”, objašnjavaju iz tvrtke Kontakt kućanski aparati.