Ukusni gableci za produktivan dan

Sve užurbaniji tempo života nas primorava da se odreknemo zdravih navika pogotovo po pitanju vlastite prehrane. Trčanje između svakodnevnih obaveza- posla, fakulteta, škola, hobija, birokratskih ureda oduzima vrijeme pa se u osjećaju gladi odlučujemo za nezdravu, ali brzu varijantu obroka “ s nogu”. I dok se pekarski proizvodi, sendviči, tortilje i komadi pizze, mogu naći na svakom kutu, kvalitetan bistro koji nudi domaću kuhinju i gablec, već je malo teže pronaći.
   
Nekada dio društvene rutine, danas je u svome originalnom obliku gotovo izgubljeni komadić prošlosti. Nekada svakidašnja pojava u kantinama tvrtki i postrojenja, gablec se pridržavao nekoliko kriterija-  izbor između 2 do 3 dnevnih specijaliteta koje prate sezonsku kuhinju uz dodatak jednostavnih salata i jednostavnog deserta, kuhanih na tradicionalan i svima poznat način domaće kuhinje. Danas, nažalost takve su kantine rijetkost, ali gablec nije nestao, već se samo prilagodio novim potrebama. U malim bistroima, kojih nema u količini u kojoj prostore grada uzurpiraju velike kompanije nezdrave hrane i pekarskih proizvoda, čuva se ponešto od tradicije gableca i domaće kuhinje. 

Smješten na Slavonskoj aveniji 25, restoran Tavica Vam nudi da iskusite zaboravljene čari glableca. Restoran je specifičan po svojem tjednom meniju iz kojega svaki dan možete izabrati nešto od šest vrsta gotovih jela koja se stvaraju po uzoru na lokalnu domaću kuhinju, a s druge strane koriste sezonske namirnice. Također, restoran se diči nabavom svježih namirnica, što znači da odmah možete odahnuti i ne zamarati se pitanjima o kvaliteti. Hranu možete konzumirati u samom restoranu, a ukoliko naručite dva ili više menija u području dostave ( u radijusu od cca 10 km) za Vas smo osigurali i besplatnu dostavu.

Ipak, nije samo gablec ono što ovaj simpatični restoran nudi. Uz zaboravljeni gablec, u ponudi ima i jedan zanemaren obrok zaposlenog čovjeka- doručak. Tako da ukoliko ujutro nemate vremena ni ideje što si složiti za doručak, najvažniji obrok u danu, prepustite povjerenje osoblju iz Tavice, popijte crnu kavu i sa smiješkom započnite dan.