Hidronička rješenja u HVAC sustavima

Objavljeno: 31.7.2017. 14:10

IMI Hydronic je inženjerska kompanija koja se bavi hydroničkim rješenjima u HVAC sustavima. U našem proizvodnom programu su sljedeći premium brendovi:
 
  • TA- regulacijsko balansirajući ventili i regulatori diferencijalnog tlaka
  • Pneumatex – ekspanzijske posude i uređaji za održavanje tlaka u HVAC sustavima
  • Heimeier – termostatske armature za sustave grijanja.

TA (Tour&Anderson ) je proizveo prvi balansirajući ventil u svijetu.

Jedina smo kompanija u svijetu koja se zapravo bavi balansiranjem sustava i također smo jedina kompanija koja je razvila metodu za balansiranje. Cilj nam je pomoći projektantima i izvođačima, a time i krajnjim korisnicima da imaju što efikasniji HVAC sustav sa što manjim troškovima i najboljom mogućom mikroklimom. Sve ovo nije moguće postići bez balansiranja i postizanja kompatibilnosti protoka u HVAC sustavima. Kao najveći proizvođač balansirajućih ventila godišnje u Hrvatskoj izbalansiramo cca 2.500 ventila. Sudjelovali smo ili sudjelujemo u projektiranju i konzultiranju na svim većim projektima u regiji. Sva proizvodnja ventila je u Švedskoj.

PNEUMATEX je naša proizvodnja ekspanzijskih posuda i uređaja za održavanje tlaka u HVAC sustavima. Sva naša rješenja za održavanje tlaka su zatvoreni sustavi što znači da voda u sustavu nije u doticaju s atmosferom i kisikom što sprečava stvaranje hrđe. Naravno, Pneumatex je proizveo prvi uređaj za održavanje tlaka s kompresorom.

HEIMEIER je najveći svjetski proizvođač termostatskih ventila u svijetu s proizvodnjom većom od 80 mil. € ventila godišnje. Heimeier je pojam za kvalitetu, dugovječnost i preciznost u termostatskoj armaturi. Prvi smo na tržište izašli s dinamičkim termostatskim ventilom 2012. godine.
U posljednje 3 godine u Hrvatskoj je ugrađeno cca 200.000 Heimeier termostatskih ventila. Proizvodnja se nalazi u Njemačkoj.


Neke od referenci:

ARENA TC i ARENA sportska dvorana

Tvornica duhana KanfanarMeđunarodna zračna luka Zagreb – Franjo Tuđman
Avenue Mall Zagreb i Osijek