Radna odjeća od pažljivo izabranih materijala je garancija kvalitete

Primarna namjena odjeće je zaštita od raznih klimatskih i drugih vanjskih uvjeta. Odjeća ima bitnu funkciju u životu čovjeka od samih početaka nama poznatog svijeta. Gledajući povijesno, kada promotrimo kako su civilizacije napredovale i rasle, povećavao se i opseg poslova, od kojih su mnogi uključivali i rad u ekstremnim uvjetima. Odjeća je s vremenom evoluirala, razvili su se brojni novi stilovi, a i čovjek je počeo izražavati jedan dio svoje osobnosti odjećom koju nosi. Odjeća koja je nekada bila samo radna odjeća, ušla je na velika vrata u modni svijet. Najbolji primjer toga su, Levi’s traperice koje su postale omiljene među kopačima zlata čim su izašle iz manufakture u trgovine. Razlog tomu je upravo njihova kvaliteta.
                               
Na sreću, čovjek se uvijek kreće naprijed pa u današnjem vrijeme imamo i mnoštvo kvalitetnijih materijala za proizvodnju zaštitne odjeće. Činjenica je da odjeća za vatrogasce ili djelatnike zaposlene u industriji i građevini mora biti napravljena od najkvalitetnijih materijala kako bi osigurala onome tko ju nosi najbolju moguću zaštitu. Uvjeti koje radna odjeće i odjeća za ekstremne uvjete mora zadovoljiti su: zaštita od opasnih materijala, visokih temperatura i hladnoće, ispunjenje određenih normativa glede prisustva prašine ili osiguranja sterilnosti prostora, visoki stupanja udobnosti te dugotrajnost i jednostavnost održavanja.

Sve ove uvjete moguće je ostvariti, a savršen pokazatelj tomu je i tvrtka Domena Dea d.o.o. koja je glavni regionalni zastupnik vodećeg europskog koncerna u proizvodnji radne odjeće i odjeće za slobodno vrijeme KWINTET. U sastavu KWINTETA su: KANSAS i FRISTADS (građevinski i industrijski program) te A-CODE (program za sport, rekreaciju i slobodno vrijeme), koji su najkvalitetniji europski proizvođači u branši. Navedeni proizvođači baziraju proizvodnju isključivo prema europskim standardima, a krajnji cilj im je zadovoljavanje normi zavisno o zahtjevu radnog mjesta. Posebna pažnja posvećuje se izboru materijala za izradu odjela i odjeće za slobodno vrijeme.

Materijali koje ovi zastupnici koriste zadovoljavaju Eko-Tex Standard 100 i tako garantiraju korisniku da su artikli koje nose potpuno neškodljivi u zdravstvenom pogledu i potpuno ekološki prihvatljivi. Višestruk vijek trajanja zagarantiran je svakom kupcu što sasvim jasno pokazuje pažljivi izbor najkvalitetnijih materijala među kojima su:
  • GORE-TEX je vodo-vjetro nepropustan materijal s karakteristikom propusnosti isparavanja prema van uslijed znojenja.
  • WINDSTOPPER je troslojni materijal koji je vjetronepropusan te omogućava vašoj koži da diše.
  • COCONA je materijal koji se brzo suši zahvaljujući bazi od aktivnog ugljika dobivenoj iz ljuske kokosovog oraha. Štiti od UV zraka te transportira vlagu i neugodne mirise.
  • RAW je koncept odjeće “Rain and Work” s GORE-TEX membranom.
  • SOFT SHELL je vodootporan materijal koji klimatizira tijelo i visoke je elastičnosti.
                     
Odabirom tvrtke Domena Dea birate i najkvalitetnije materijale stoga ih što prije posjetite na adresi Tomislavova 3, 10 000 Zagreb i uvjerite se u kvalitetu kojoj su povjerenje dali i ABB, ERICSSON NIKOLA TESLA, EMERSON, VIP-NET, ZAGREBAČKI HOLDING, ENERGOKONTROL, HRVATSKI AUTOKLUB, ROSING, EKONERG, VELUX, INDUSTROPROMET, EUROCIJEV, FRIGOMOTORS, KONČAR GIM i mnogi drugi koji su se odlučili za njihove proizvode.